Na een wat rustige winter qua sporten worden de hardlooptrainingen weer langer en intensiever. Mijn favoriete ontbijt is havermoutpap. Het geeft me lang energie en zorgt ervoor dat ik een stevige training in de ochtend goed kan afronden.

Inmiddels hebben we al veel havermoutpap recepten online staan. En eigenlijk is dit paprecept niet nieuw. Waarom dan nog een keer online plaatsen? Nou … dat zit zo: Wandel.nl Magazine vroeg ons, of ze voor hun voorjaarseditie een havermoutpap recept mochten gebruiken. Natuurlijk mag dat, super leuk zelfs. Ze hebben alleen voor een vrij oud havermoutpaprecept gekozen. Drie jaar geleden was mijn foodfotografie nog niet magazinewaardig dus ik wilde de foto opnieuw maken. Het is dan natuurlijk zonde om de foto niet op Voedzaam & Snel te gebruiken. Daarom dus, een oud recept in een nieuw jasje zeg maar ;-)

Wat ook leuk is, Wandel.nl Magazine geeft vijf van onze boeken ‘Gezond leven doe je zo’ weg. Wandel.nl Magazine is exclusief voor leden van de Koninklijke Wandel Bond Nederland. Maar ook jij kan kans maken op een van de vijf boeken! Je kunt de pagina hier digitaal bekijken. Nog leuker natuurlijk, is lid worden van de wandelbond. Dan ontvang je het magazine 5 keer per jaar en profiteer je van mooie kortingen op wandelkleding en schoenen, en owja, mocht je een echte uitdaging voor 2016 willen, als lid krijg je €5,- korting op de inschrijving van de Nijmeegse vierdaagse.

Havermoutpap voor het sporten

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 110 gr Havermout
  • 600 ml Melk
  • 2 Bananen

Zo maak je het

  • Meng de havermout en melk in een pannetje en verwarm op laag vuur
  • Pel ondertussen de bananen, snijd het vruchtvlees in plakjes en voeg deze toe aan de pap
  • Roer voortdurend, totdat er een stevige massa ontstaat en de pap zachtjes kookt
  • Giet de havermoutpap in twee kommen, laat even afkoelen en smullen maar (ga niet direct na het eten sporten, maar wacht minimaal 1 tot 2 uur)
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven