Deze ontbijtpap van havermout en banaan is speciaal bedoeld voor de sporters onder ons. Het is een echt sportontbijt. Door de grote hoeveelheid complexe koolhydraten voorziet dit ontbijt je lichaam van langdurige energie. Havermoutpap is een ontbijtgerecht dat al zeer lange tijd gegeten wordt. Vroeger werd het bereid met boter en suiker, wij bereiden het met banaan. Naast de havermout is ook banaan een belangrijke leverancier van energie. Dit recept bevat in tegenstelling tot de meeste recepten op onze site een flinke hoeveelheid koolhydraten. Veel koolhydraten betekent veel calorieën. Wij eten dit recept dan ook alleen als wij flink gaan sporten, bijvoorbeeld een lange hardlooptraining in de duinen, een wielrentocht of een triatlonwedstrijd. Mocht je gewicht willen verliezen? Eet dan bij voorkeur geen/minder koolhydraten en suikers maar zorg ervoor dat je lichaam, ook tijdens het sporten, vet gaat gebruiken als brandstof. Want vet is immers wat je wil kwijtraken om gewicht te verliezen. De havermout en banaan bevatten beide veel vitamines en mineralen die tijdens het sporten goed van pas komen om de energiehuishouding optimaal te laten verlopen.

Havermoutpap met banaan - sportontbijt

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 110 gr Havermout
  • 600 ml Melk
  • 2 Bananen

Zo maak je het

  • Meng de havermout en melk in een pannetje en verwarm op laag vuur
  • Pel ondertussen de bananen, snijd het vruchtvlees in plakjes en voeg deze toe aan de pap
  • Roer voortdurend, totdat er een stevige massa ontstaat en de pap zachtjes kookt
  • Giet de havermoutpap in twee kommen, laat even afkoelen en smullen maar (ga niet direct na het eten sporten, maar wacht minimaal 1 tot 2 uur)

Tip

Gebruik een klein (koffie)kopje als maatbeker voor het bereiden van je havermout. Voor één portie havermoutpap gebruik je 1 kopje havermout en 2 kopjes melk. Zo hoef je de ingrediënten niet steeds te wegen. Op den duur weet je precies hoe vol je je kopje moet doen om een voor jou goede portie te maken.
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven