Zelf een cracker maken is veel simpeler dan je misschien zal denken. In de supermarkt vind je een grote verscheidenheid aan crackers, maar vaak bevatten ze toegevoegd suiker en transvetten. Wil je koolhydraatarm eten, dan is deze cracker een goede optie. Voor deze cracker gebruiken we een plakje kaas, gebroken lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten. Even in de magnetron en klaar. Heerlijk met een gekookt eitje en wat tuinkers of onze simpele eiersalade.

Cracker van pitten en zaden

5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 1 porties

Dit heb je nodig

  • 1 plakje jonge kaas - voorgesneden
  • 1/2 Gebroken lijnzaad
  • 1/2 Pompoenpitten
  • 1/2 Zonnebloempitten

Zo maak je het

  • Leg het plakje kaas op een bordje met een stukje bakpapier<
  • Meng de lijnzaad, pompoen- en zonnebloempitten en leg op de kaas
  • Verdeel de pitten gelijkmatig over de kaas en druk aan met de achterkant van een lepel
  • Leg de cracker 1,5 minuut in de magnetron op 800 Watt
  • Even laten afkoelen en dan voorzichtig van het bakpapier halen
  • Beleg je cracker met beleg naar keuze
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Hollands
Porties: 1
Door: Jennifer