Overnight oats van amandelmelk
Overnight oats van amandelmelk! De oer Hollandse havermoutpap vinden wij al lange tijd een heerlijk ontbijtje, zeker als we een wedstrijd of een pittige training op het programma hebben staan is dit een super ontbijt. Nu ‘oats’ ineens hip zijn geworden en niet meer oudbollig, vliegen de recepten je om de oren en ontstaan ook diverse variaties. Zo hebben wij ook een tijdje geleden de havervlokken ontdekt die we gebruiken voor dit overnight oats van amandelmelk recept.Ā
HavermoutĀ wordt gemaakt van haverkorrels, ze worden gepelt, verhit en gewalst. Hierdoor kun je ze makkelijk verwerken in warme havermoutpap. Voor overnight oats gebruiken we havervlokken. Die zijn een stuk grover en hebben langer de tijd nodig om vocht op te nemen en zachter te worden. Daarom zijn ze ideaal voor overnight oats ofwel nachts haver … overnight oats klinkt toch beter ;-)
We zijn nog lang niet klaar met onze variaties voor overnight oats. We zullen ze over een tijdje bundelen in een post zodat je alle variaties bij elkaar hebt! Dit keer hebben we amandelmelk gebruikt om de havervlokken in te laten trekken. Amandelmelk smaakt een beetje nootachtig, erg lekker! Verder hebben we gekozen voor gebroken lijnzaad en kaneel en een appel voor wat zoetigheid. Vind je het niet zoet genoeg, dan kun je eventueel een banaan prakken en deze samen met de amandelmelk, de havervlokken, de lijnzaad en de kaneel een nachtje in de koelkast laten staan. Maar wij vinden de appel genoeg zoetheid geven. Wat doe jij allemaal in je overnight oats?
Overnight oats van amandelmelk
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 130 gr Havervlokken
- 250 ml Amandelmelk - ongezoet
- 2 el lijnzaad - gebroken
- 3 tl Kaneelpoeder
- 2 Appels
Zo maak je het
- Bereid dit ontbijt de avond van te voren voor
- Meng de havervlokken, de lijnzaad, 2 theelepels kaneelpoeder en de amandelmelk in een schaal en plaats deze afgedekt in de koelkast
- Haal de overnight oats de volgende ochtend uit de koelkast, roer het even door elkaar
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes, roer deze door de overnight oats
- Verdeel het mengsel over twee schaaltjes of glazen en strooi er nog een theelepel kaneel overheen