Ken je die Americain coleslaw? De herinnering aan die salade zorgt er voor dat ik witte kool weer wil gebruiken in een salade. Witte kool is stevig en het heeft best een scherpe smaak. In de Americain coleslaw uit mijn herinnering wordt de kool zachter gemaakt met water en suiker. Dat gaan wij natuurlijk niet doen bijĀ deze koolsalade ;-)

Ik heb juist de knapperigheid van de witte kool gebruikt in dit koolsalade recept en hem gecombineerd met andere knapperige ingrediĆ«nten: wortel, appel en komkommer. De feta en de rozijnen, een heerlijke combi van zout en zoet, maken het af. De natuurlijke suikers in de appel en de rozijnen geven de salade de zoetigheid die hij nodig heeft. Maar naast die zoetheid geven deze ingrediĆ«nten je ookĀ vezels, vitamines en mineralen. Perfect!

Wist je dat de witte kool in deze koolsalade ook wordt gebruikt om zuurkool van te maken? Ā Door melkzuurgisting wordt de witte kool geconserveerd en krijgt hij zijn zure smaak. Witte kool is een goede bron vanĀ vitamine C, kalium en calium. Een goede reden om die harde ronde witte kool weer eens mee te nemen uit de supermarkt. We gebruiken 1/4 witte kool in deze salade. Wat te doen met de rest? We hebben eigenlijk alleen nog maar salades gemaakt met witte kool! Een avondmaaltijd bedenken met witte kool, staat nu dus op het lijstje. Gelukkig kun je witte kool verpakt in de koelkast best lang bewaren. Heb jij nog een lekker ideetje voor een avondmaaltijd met witte kool? Misschien wordt het wel een koolsoep, of een kool ovenschotel …

Knapperige wortel koolsalade

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 350 gr Wortel
  • 200 gr Witte kool
  • 1/2 Komkommer
  • 125 gr Feta
  • 1 Appel
  • 60 gr Rozijnen
  • 3 el Lijnzaadolie
  • 1 tl Appelazijn
  • Peper - naar smaak

Zo maak je het

  • Schil de wortels en snijd ze in dunne stukjes
  • Snijd de witte kool in zo klein mogelijke stukjes
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in blokjes
  • Meng de wortel, de kool, de komkommer, de appel en de rozijnen in een schaal, verkruimel de feta en voeg hieraan toe
  • Meng de lijnzaadolie en de appelazijn met een beetje peper in een schaaltje en roer dit door de salade
Print dit recept
Recept: lunch, Salade
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer