Even terug heb ik beloofd om een gazpacho recept te maken waar je geen BBQ of oven voor nodig hebt. Hier is ie dan: dit is het simpelste gazpacho recept dat je maar kunt bedenken. Alles gaat in de blender en je koude soep is klaar om te serveren. Voedzaam en snel.

Een kleine side note: de blender maakt je gazpacho een beetje warm. Het is daarom lekkerder als je hem even laat afkoelen in de koelkast. Dit is ook gelijk een voordeel van dit recept. Want je kunt het van te voren klaar maken. Het opdienen is een feestje: de gazpacho ziet er prachtig uit met zijn diep rode kleur. Voeg een swirl extra vergine olijfolie en wat grove peper toe en je praat over een super feestelijk soepje. Perfect voor als je eters hebt. Of wat dacht je van het kerstdiner?

4x Kerst vieren

Wij vieren kerst meestal vier keer. We hebben namelijk allebei gescheiden en hertrouwde ouders. En dus vier gezellige families. Die gaan niet met zijn allen in een kamer samen. En dat is prima want het zou dan wel heel erg druk worden. Onze ouders, broers (zwagers) en (schoon)zussen met hun kinderen, zijn in totaal 33 mensen. Dan hebben we het dus nog niet eens over opa’s, oma’s, ooms en tantes.

Vier keer kerst vieren is leuk, maar deze kerst is onze woonkamer nog niet af en de keuken ook nog niet. Als we eten meenemen om het bij iemand anders te vieren, dan moet dat dus echt iets makkelijks zijn. Voor het kerstfeest bij mijn zusje (met mijn vaders-kant) maken we een royale kaasplank met walnoten, druiven, chutney en stroop. Dit is een kwestie van kopen en leuk op de plank aankleden. Voor het kerstfeest bij mijn broertje (met mijn moeders-kant) maken we deze gazpacho. ’s Ochtends doe ik alles in de blender en dat neem ik mee in goede en lekvrije lock & lock bakjes. Grove peper en olijfolie mee (en wat leuke schaaltjes) en we hebben een zalig voorgerecht.

Met de familie van Sven zijn moeders kant gaan we voorafgaand aan kerst een weekendje weg. Kunnen we toch rond een kerstboom lekker op de bank zitten! En met de familie van Sven zijn vader, is er waarschijnlijk een gezellig feestje op kerstavond. Ik heb er wel zin in dit jaar, ondanks de bende bij ons thuis. Kom maar op met die gezelligheid!

Gazpacho rode biet

10 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

 • 1 groene paprika - biologisch
 • 300 gr tomaat - biologisch
 • 500 gr rode biet - voorgekookt, biologisch
 • 1 teentje knoflook
 • 4 el azijn
 • 1/2 tl zeezout
 • 8 el olijfolie - extra vergine (+ om te serveren)
 • grove peper - om te serveren

Zo maak je het

 • snijd de groende paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en het steeltje
 • verwijder de kroontjes van de tomaten en verwijder de schil van de knoflook
 • doe alle ingredienten op de grove peper na in een blender en mix tot een gladde soep
 • laat de soep afkoelen in de koelkast en serveer met een swirl extra vergine olijfolie en een beetje grove peper
Print dit recept
Recept: Soep, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gazpacho, koude soep
Porties: 3 personen
Door: Jennifer