Op zoek naar een healthy snack voor ’s avonds, tijdens een kaartspelletje, een filmpje of op een gezellig avondje? Dan zijn deze komkommer toastjes perfect! Ik ben best wel een kaasliefhebber en een zachte blauwe schimmelkaas vind ik heerlijk. Helemaal in combinatie met iets zoets, zoals kleine stukjes rijpe peer. De komkommer als toastje voegt frisheid toe. 

Maar ook op een verjaardag toen deze snackjes het erg goed. Serveer ze op een mooi plankje en je hebt weer eens iets heel anders op tafel staan dan de standaard toastjes met kip kerrie salade, eieresalade en filet americain, om maar iets te noemen. Of, zoals je het nog wel eens ziet op verjaardagen bij opa’s en oma’s: asperges uit pot gerold in plakken ham en augurk gerold in salami. Jakkie… Eigenlijk hebben we dat soort vleeswaren een lange tijd geleden afgezworen. Er zit meestal suiker en flink wat zout in en heel wat conserveringsmiddelen. Het is niet moeilijk om dit te laten staan, zeker niet als je eenmaal weet hoe een goed stuk vers vlees smaakt. En als je maar weinig brood eet dan zijn vleeswaren sowieso overbodig.

Recept komkommertoastjes

Maar nu gaat het om deze superlekkere komkommer toastjes met blauwe schimmelkaas! Is schimmelkaas niet jouw ding? Dan heb ik een goed alternatief: beleg de plakjes komkommer met een stukje brie of andere romige kaas en leg daar een beetje gerookte zalm op. Het is misschien nog wel leuker om beide versies te maken. Dan heb je voor ieder wat wils. Behalve voor de kaas hater. Maar wie lust er nou geen kaas? Mijn vader! Ik kan me er niks bij voorstellen, haha.

Komkommer toastjes met blauwe kaas en zoete peer

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 15 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Komkommer
  • 150 gr Blauwe kaas - bijvoorbeeld Gorgonzola of Blue D'auvergne
  • 1/2 Peer - een goed rijp en zoet exemplaar

Zo maak je het

  • Was de komkommer en snijd hem in plakjes van ongeveer 1 cm dik
  • Snijd de blauwe kaas in stukjes en leg op elk plakje komkommer een beetje schimmelkaas
  • Was de peer, snijd het klokhuis eruit en snijd hele kleine blokjes van het vruchtvlees, je hoeft de peer niet de schillen, dit geeft hem juist meer kleur
  • Serveer de toastjes direct, want de peer kan verkleuren als je de toastjes te lang laat staan
Print dit recept
Porties: 15 - 20
Door: Jennifer