Venkel is een heerlijke naar anijs geurende groente die door zijn neutrale smaak met veel soorten vlees en vis gecombineerd kan worden. Door de venkel te grillen in de oven blijven zijn voedingsstoffen optimaal behouden en smaakt hij lekker sappig. Venkel bevat bovendien veel vitaminen en mineralen en weinigĀ calorieĆ«n. Venkel, gewoon weer eens wat anders.

Gegrilde venkel

10 min
25 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 knollen Venkel
  • 2 el Olijfolie
  • Vers gemalen peper - naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Was de venkel, snijd de stelen eraf en pel de dikke ringen los
  • Breek de ringen in grove stukken en leg in een ovenschaal
  • Voeg de olijfolie toe en hussel door elkaar
  • Zet in de oven voor 25-30 minuten, de venkel moet aan de randen bruin kleuren
  • Maal de verse peper over de venkel
Print dit recept
Recept: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven