Bietenwraps met geitenkaas & cashewnoten
Hallo zon! Wat fijn om je weer te zien na die lange herfst en winter. Hebben jullie ook zo uitgekeken naar lenteweer? Het is officieel nog geen lente, maar de vogels lijken er al klaar voor te zijn. En ook het zonnetje laat zich ein-de-lijk zien! Om dit te vieren deel ik vandaag een recept met jullie uit ons boek ‘Wrap it up!’. Rode bietenwraps met geitenkaas en cashewnoten. Dit is een heerlijk, makkelijk en gezond recept voor de lunch. En die krijgen jullie cadeau! Vol kleur en gezondheid. Want ik weet niet hoe het met jou zit, maar die zonnestralen geven me motivatie om weer gezonder te eten en lekker veel te sporten.
Wraps zijn super veelzijdig en kunnen makkelijk aangepast te worden aan elke dieetwens, van glutenvrij tot helemaal plantaardig. Of je nu een volkorentortilla of ijsbergsla als basis gebruikt, met ei voor in de ochtend of ’s avonds met andere eiwitten: een wrap is supermakkelijk te vullen met veel groente. Het is de perfecte manier om je eetpatroon een gezonde boost te geven en ook nog eens heel handig om mee te nemen naar school, kantoor of de sportschool.
Rode bietenwraps, volkoren wraps of zelfgemaakte wraps?
In dit recept gebruiken we rode bietenwraps, maar je kunt ook voor volkoren wraps gaan of zelf een lowcarb eiwrap maken. Ga je voor een gewone wrap, kies dan altijd voor de volkoren variant, die bevat complexe koolhydraten en is daardoor voedzamer.
Deze rode bietenwrap, maar bijvoorbeeld ook de gele wortelwrap en de oranje paprikawrap kun je gewoon in de supermarkt kopen. Ze klinken misschien als een extra gezonde keuze, maar zo’n groentewrap bevat doorgaans nauwelijks groente. Gebruik hem voor de variatie of vanwege zijn gezellige kleur: dat wat je erin stopt, is wat hem gezond(er) maakt.
50x gezonde wraps voor ontbijt, lunch & on the go
Een keer iets anders dan een boterham met kaas of het klassieke AVG’tje? Dan is de wrap een uitkomst! In ons nieuwste kookboek Wrap it up! delen we maar liefst 50 recepten voor ontbijt, lunch on the go en diner. Bestel ‘m hier.
Welke honing is echt honing?
We gebruiken in dit recept een beetje honing. Maar wist dat jij dat heel veel honing wordt verdund met suikerstroop? Dat smaakt niet alleen veel minder lekker, het is pure suiker zonder voedingswaarde. Kijk daarom altijd op het etiket van de honing. Staat er op dat de honing deels niet eu-honing is, dan heb je waarschijnlijk te maken met een mix van honing en suikerstroop. Laat je niet verleiden door de lage prijs. Ga naar een Imker of een lokale boerderijwinkel, lees het etiket en proef het verschil! Wil je meer weten? Deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde maakt een hoop duidelijk.
Bietenwraps met geitenkaas & cashewnoten
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 200 g rode biet - voorgekookt
- 40 g cashewnoten
- 2 rodebietenwraps
- 60 g zachte geitenkaas
- 1 tl honing
- 40 g verse spinazie
- 10 g radijskiemen
Zo maak je het
- Spoel de rode bieten af en snijd ze in blokjes, hak de cashewnoten grof.
- Besmeer de rodebietenwraps met de geitenkaas en druppel de honing eroverheen.
- Voeg de spinazie, de rodebietenblokjes, de cashewnoten en de radijskiemen toe. Rol de wraps op.