Gezond genieten

Halverwege februari van dit jaar word ik 30. Dértig jaar! Ik kan mij nog goed herinneren dat mijn vader 30 werd en ik hem een hele oude man vond… Nou, ik voel me nu zeker niet oud, in tegendeel ;-) Het betekent wel dat ik binnenkort m’n verjaardag ga vieren. De meeste vrienden en familie zijn op de hoogte van onze website Voedzaam & Snel en onze manier van eten.

We vinden het altijd leuk om wat bijzonders en natuurlijk gezonds op tafel te zetten. Het mag niet te veel tijd in beslag nemen dus zoeken we naar een goede combinatie van verantwoord en lekker. Sinds een aantal weken vind je in de schappen van de Albert Heijn een heel nieuw assortiment: #VerrassendAH. Veel ervan is vegetarisch, biologisch of fairtrade. Super leuk om daar de tafel mee te vullen en vrienden en familie kennis te laten maken met deze verrassende producten.

Voor dit leuke dienblad met hapjes en smeersels hebben we de onderstaande producten gebruikt die we bij de Albert Heijn gekocht hebben:

Boerenkoolchips

Boerenkool chips

Het klinkt best raar, dat vonden wij ook, maar het is echt lekker. De boerenkoolsmaak proef je in de verte een beetje maar deze wordt verbloemd door de lekkere kruiden. De chips worden gemaakt van biologische boerenkool. Om ze knapperig te krijgen worden de bladeren gedroogd. Ze worden dus niet zoals bij normale chips gebakken in olie. Dit zorgt ervoor dat ze weinig calorieën bevatten.

Merk: Rawlicious food – Smaak: Thai Chilli

Speltcrackers

Speltcrackers

Wij zijn fan van spelt! En dus ook van deze super lekkere crackers. Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken maar zelf kopen is ook wel eens makkelijk. Bovendien zijn ze biologisch dus ook de zaden en pitjes op de crackers. De crackers zijn groter dan op de foto. We hebben ze in vieren gebroken. Zo kun je ze goed gebruiken als toastjes voor de heerlijke smeersels.

Merk: Smaakt

Vegetarische spread met courgette en curry

Spread-van-courgette

Deze spread vinden we erg lekker. Het lijkt een beetje op eiersalade door de kleur, maar de smaak is totaal anders. De spread is biologisch, vegetarisch, lactose- en gistvrij. En wordt gemaakt van onder andere zonnebloempitten, courgette, uien, tomatenpuree, currypoeder en mosterd. Heerlijk voor op een spelttoastje.

Merk: Tartex – Smaak: Cremisso, Courgette & Curry

Zeewier tapenade

Zeewier tapanade

We hadden er nog nooit van gehoord. Zeewier tapenade, maar het is echt bijzonder verrassend. Het lijkt in de verte een beetje op tapenade van basilicum maar dan met een zilt tintje. Hoe kan het ook anders als het gemaakt is van zeewier. Deze tapenade is biologisch en vrij van conserveermiddelen.

Merk: Bio Today

Vegetarische paté

Vegetarische-pate Vegetarische-pate-2

Paté, we vonden het voordat we ons gingen verdiepen in voeding heel erg lekker. Totdat je de achterkant van het pakje of potje eens goed gaat bekijken. Het etiket is meestal te klein voor de hoeveelheid conserveermiddelen, kleurstoffen en smaakversterkers die er in gestopt worden. Deze vegetarische paté’s bevatten daarentegen geen van deze middelen en zijn bovendien biologisch en vegetarisch. Wat fijn!

Merk: Tartex – Smaak: Groene peper paté en Hongaarse paté

Guacamole

Cuacamole

Toch nog even wat zelf maken ;-) Maar wel in 5 minuten klaar. Heerlijke guacamole gemaakt van avocado, tomaat, koriander, een uitje en komijnzaad. Allemaal prachtige en gezonde ingrediënten. Het recept vind je in het februarinummer van de Allerhande op pagina 22-23. Je kunt het recept ook hier vinden.

Snoeptomaatjes

Snoeptomaatjes

En last but zeker niet least: heerlijke snoeptomaatjes. Altijd goed en altijd lekker. Verkrijgbaar in handige emmertjes en in verschillende varianten.

Kijk voor meer #VerrassendAH producten op de website van Albert Heijn.

 – Voor dit artikel krijgen we een vergoeding. Lees onze disclaimer –