Wij beginnen onze dag 2 á 3 keer per week met een schaaltje warme havermoutpap. Heerlijk! Een van ons neemt de tijd voor het maken van de pap en de ander bereidt de lunch voor of pakt vast de sportspullen in voor ’s avonds als we klaar zijn met werken.

Toegegeven, voor het maken van warme havermoutpap heb je toch 10 minuten langer nodig dan voor havervlokken met yoghurt, of noten met yoghurt. Maar het heeft ook wat heerlijks ontspannends, om even de tijd te nemen voor het bereiden van je ontbijtje. Er zit liefde in! En wat zijn nu eigenlijk die 10 minuten? Een keer op een doordeweekse dag moet dat meestal wel lukken, maar vaker eten we havermoutpap in het weekend, omdat we dan ’s ochtends vaker een sportieve activiteit doen. Want een wedstrijdje of een stevige duintraining doen wij altijd goed op een schaaltje havermoutpap.

We hebben al verschillende variaties bedacht op het bordje havermout, dit is weer een nieuwe versie. We gebruiken ingevroren rood fruit (dat is vaak ingevroren in de tijd dat er een flinke oogst was, in het juiste seizoen van de vrucht en dan smaken ze extra lekker). En we voegen een verrassing toe: een theelepel cacao.  Het is een heerlijke receptje geworden met een lichtroze kleur.

Voor meer inspiratie: bekijk al onze recepten met havermout.

Havermout met rood fruit

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 110 gr Havermout
  • 600 ml melk - halfvol
  • 100 gr Ingevroren rood fruit - bijv. blauwe bessen en frambozen
  • 1 tl Cacao

Zo maak je het

  • Voeg de havermout en melk samen in een pan
  • Zet het vuur zo laag mogelijk en zet de timer op 10 minuten, blijf regelmatig roeren
  • Voeg het bevroren fruit en de cacao direct aan de havermout toe, af en toe roeren zodat het niet aanbrandt
  • De havermoutpap is klaar als de havermout is ingedikt en het zachtjes kookt
Print dit recept
Recept: Ontbij
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven