Zodra de zomer echt voorbij is, ebt de druk om er in je bikini geweldig uit te zien langzaam weg. Je moet even wat minder van jezelf, een training skippen gaat weer zonder schuldgevoel – een beetje dan – en voor je het weet ben je ietsje zwaarder. Niet zo erg, want jezelf altijd pushen houd je toch niet vol en bovendien is het ook niet zo leuk om een heel jaar streng te zijn voor jezelf.

Maar tegen het eind van het jaar staan de feestdagen voor de deur. En voor je het weet zitten er nog meer pondjes of zelfs kilo’s aan. Met als gevolg dat je in het nieuwe jaar weer héél erg streng voor jezelf moet zijn om weer in de buurt van je zomeridealen te komen … Best zonde van al het werk dat je afgelopen voorjaar en zomer hebt verricht.

Daarom hebben we 6 tips op een rij gezet om niet aan te komen tijdens de feestdagen. Want even minder hard je best doen moet kunnen, maar het is natuurlijk zonde als je komend voorjaar weer helemaal opnieuw moet beginnen! Bovendien voel je je veel lekkerder als je fit en stralend bent en in je perfecte feestoutfit past!

 1. Eet langzaam
  Natuurlijk eet je met de feestdagen niet altijd super gezond: andere mensen hebben gekookt en hun best gedaan, je moeder heeft een chocolade taart gebakken of je gaat uit eten. Door langzaam te eten geniet je niet alleen van het eten, maar voel je ook beter wanneer je genoeg hebt gehad. Je lichaam heeft namelijk even de tijd nodig om het signaal van ‘genoeg’ af te geven.
 2. Overeet jezelf niet
  Heb je een uitgebreid diner en zijn de gangen goed gevuld, eet dan van alle gangen iets minder. Als je flauwe reacties krijgt kun je altijd zeggen: ‘ik zit snel vol en wil graag ruimte bewaren voor het toetje!’ Heel erg vol zitten is niet alleen niet lekker: je hebt een opgeblazen buik, je bent misselijk en voelt je log. Maar je weet ook zeker dat je al die calorieën niet meer kunt verbranden. Bovendien smaakt eten als je vol zit ook minder lekker. Dat is het dan toch niet waard!
 3. Wissel feestmaaltijden af met kleine porties healthy food
  Heb je ’s avonds een flinke feestmaaltijd op het programma staan? Compenseer dan van te voren: ontbijt met een groene smoothie en lunch licht met een kleine groentesalade.
 4. Beweeg wat meer
  Het is simpel: wie meer energie naar binnenwerkt, dan dat hij verbrandt, komt aan. Beweeg daarom nog wat meer tussen al dat eten door: neem de trap, maak een boswandeling voordat je bij opa en oma langsgaat, ga een extra blokje om met de hond en doe 20 squats voordat je je panty of pantalon aantrekt.
 5. Blijf sporten!
  Tijdens de feestdagen gaan veel sportverenigingen dicht. Maar onze tip is om juist wel te blijven sporten! Er is altijd wel iets dat je kunt doen. Plan het van te voren in of maak een afspraak met vrienden om iets sportiefs te gaan doen. Op 2e kerstdag zijn er traditiegetrouw veel sportactiviteiten te vinden. Zie dit als een perfecte kans om iets nieuws uit te proberen, nog voordat je aan de goede voornemens begint. Wij doen elk jaar op 2e kerstdag mee aan een kerstcross: een trailrun waarbij je ter plekke het aantal rondjes kunt bepalen. Je levert meestal geen topprestatie als je niet veel hebt geslapen en de avond ervoor een paar drankjes te veel op hebt. Maar daar heeft iedereen last van. En het voelt zo heerlijk na afloop! Bovendien voel je je ook weer slank als je je weer in een leuke outfit hijst voor je volgende kerstdate.
 6. Geef jezelf of iemand anders Het Groene Smoothie Boek cadeau ;-)
  Dit is natuurlijk een klein grapje: want hoe leuk zouden wij het vinden als ons boek bij jullie onder de kerstboom ligt! Maar het is ook wel serieus, want in dit boekje staan 30 groene smoothierecepten die lekker, gezond en eenvoudig te maken zijn. Een leuke stimulans om na de feestdagen aan de groene smoothies te gaan. Als aanvulling op een gezonde leefstijl. Want met een groene smoothie krijg je ongemerkt een berg groente binnen. En het boek kost maar € 9,99. Proost, op je gezondheid!

Bonus tip: Organiseer het kerstdiner zelf. Zo heb je zelf in de hand wat er gegeten wordt! Inspiratie opdoen? Bekijk onze kerstmenu’s die we vorig jaar samenstelden of neus even rond op onze site :-)

Op een stralende, slanke en gezonde kerst!