Wij mogen ons inmiddels specialisten op het gebied van blenders noemen. Na het schrijven van “Het Groene Smoothie Boek” hebben we er velen gebruikt op demo’s, lezingen en beurzen. Als de fabrikant van een blender ons dan vraagt of wij er eentje willen uitproberen en daar een stukje over willen schrijven, zeggen we natuurlijk geen nee. Maar wel op een voorwaarde. Dat we er ook eentje mogen weggeven aan onze bezoekers!

Deal! Zeiden ze bij Froothie. Maar, voordat ik ga vertellen hoe je dit geweldige apparaat kunt winnen, eerst wat meer over de blender zelf.

Froothie-01

Froothie Optimum 9200A

G’day mate! Froothie, een merk uit Australië. Kijk, dat begint goed. Na onze twee-maanden-lange-huwelijksreis langs de oostkust van dit prachtige land heb ik een zwak gekregen voor alles wat hier vandaan komt. En niet zonder reden. Australiërs weten als geen ander eenvoud te combineren met hoogwaardige kwaliteit. Geen overbodigheden, dat kan alleen maar stuk gaan. De Froothie blenders zijn dan ook een waar staaltje Australische trots. Simpel, sterk en effectief. De Blender doet precies wat hij moet doen: blenden. Ze hebben er alles aan gedaan om juist dit zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. En ik moet zeggen, het is ze erg goed gelukt. Met zes messen van titanium en een electromotor van ruim 2600 watt, maalt de Froothie Optimum 9200A alles fijn wat op zijn pad komt. De messen draaien met maar liefst 48.000 omwentelingen per minuut. Als je hem aanzet dan heb je het idee dat hij dwars door je plafond de keuken uit schiet als een opstijgend vliegtuig. Gelukkig is de Optimum 9200A verrassend stil en blijft hij ook gewoon stevig op het aanrecht staan.

Froothie-02

Optimum 9200A details

De grote 2 liter beker is gemaakt van UL, CE en FDA goedgekeurd, BPA-vrij Eastman Tritan Copolyester. Een hele mond vol. In verstaanbaar Nederlands betekent dit dat de beker hittebestendig is en gemaakt is van niet schadelijk, keihard en duurzaam plastic. Het kan dus tegen een stootje. De 3,5 pk sterke motor zit verwerkt in een stevige behuizing en staat op een rubberen voet die trillingen en geluid reduceert. Het deksel sluit de bovenkant mooi af en de dop in het midden kan verwijderd worden. Zo kan de stamper gebruikt worden om droge ingrediënten naar de messen te duwen. Het bedieningspaneel is simpel maar effectief. Je kunt kiezen uit drie tijdprogramma’s of drie snelheden. Daarnaast zit er een aan- en uitknop op en een pulse-knop. Overtollig snoer is weg te werken in de bodem van het motorgedeelte. Zo heb je nooit een lang stuk snoer op je aanrecht liggen als je de blender daar standaard hebt staan.

Froothie-03

Wat wij er van vinden

We hebben de blender inmiddels een aantal weken in gebruik. We zijn er erg over te spreken. Groene smoothies zijn nog nooit zo glad en mooi van structuur geweest (dit is voor ons echt een dikke plus). We hebben er zelfs soep in gemaakt. Tomaten, knoflook, basilicum en bouillon in de blender. Na een paar minuten blenden wordt de soep warm door wrijving, door het hard draaien van de messen. Je hebt zo in vijf minuten een heerlijke verse soep voor je neus staan. Ook hebben we ijs gemaakt (het recept komt later online) en dat was echt fantastisch. Zo simpel, makkelijk en ook nog gezond door de ingrediënten die we gebruikt hebben.
Het onderhouden van de blender is een eitje. Omdat de messen niet uit de bodem gehaald kunnen worden, moet je hem met de hand afwassen. Als je hem direct na het gebruik omspoelt of een beetje water met wat afwasmiddel laat blenden, is hij zo schoon. Kortom: de Froothie Optimum 9200A is een aanrader. En met 5 jaar garantie hoef je je geen zorgen te maken.
Meer info over de Froothie Optimum 9200A vind je hier


 

Win een Froothie Optimum 9200A!

 

Froothie-optimum-9200A-review-7ADat vinden wij nou leuk. Een mooi product testen en direct onze lezers blij maken. Je kunt deze super toffe Froothie Optimum 9200A t.w.v. € 599,- euro winnen door in een reactie onder dit bericht, of onder het bericht op Facebook, de volgende zin af te maken:

Met mijn Froothie #Optimum9200A …

 

– Actievoorwaarden –

– We geven 1 Froothie Optimum 9200A weg in een kleur naar keuze
– De bovenstaande zin moet afgemaakt worden en als reactie geplaatst worden onder dit bericht of als reactie onder het actiebericht op Facebook
– De actie loopt van 3 september 2016 tot 10 september 2016
– De winnaar wordt door ons gekozen op 11 september 2016
– De Froothie Optimum 9200A wordt door Froothie Nederland binnen vijf werkdagen na bekendmaking van de winnaar opgestuurd

 

 

Wil je op de hoogte blijven van meer leuke  acties? Like de Froothie Facebookpagina!