Lekker lunchen met een salade. Extra veel voedingsstoffen binnenkrijgen, goed voor je lichaam zorgen. De lading vitamines, mineralen, vezels en goede vetten zorgen voor een optimaal functionerend lichaam en daar ga je je kiplekker door voelen.

Lunchen met een salade

Ik ga weer eens even een pleidooi houden voor salades, dat was al wel duidelijk na het intro stukje denk ik. Ik wil brood niet volledig in de ban doen hoor. Ik ben absoluut een voorstander van een goede volkorenboterham op z’n tijd. Maar dan inderdaad wel ‘op z’n tijd’. ¬†Als je elke middag en elke ochtend, dag in dag uit brood eet, dan is de variatie aan voedingsstoffen die je binnenkrijgt beperkt. Als je twee of drie keer per week die boterham aan de kant schuift en inwisselt voor een lekkere salade dan krijg je ineens heel veel meer verschillende voedingsstoffen binnen. En dat is belangrijk voor een gezond lichaam.

De salade kun je net zo makkelijk eten als een boterham en blijft ook buiten de koelkast een paar uur goed. Geen excuses dus ;-) Meenemen naar je werk doe je in een afgesloten bakje. Heb je erg weinig tijd of ben je onderweg. Stop dan je vork al in de trommel, dan kun je direct beginnen. Als iemand vindt dat het niet mogelijk is om af en toe te lunchen met een salade dan hoor ik het graag en wil ik meedenken over een oplossing.

Dit recept is voor twee dagen of voor twee personen. Je kunt de hoeveelheid ook verdubbelen. De salade blijft in de koelkast langere tijd goed. Meer salades maken? Kijk eens hier: Salades

Lunchen met een salade

Gezonde salade om mee te lunchen
10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 4 Wortels
  • 1 Courgette
  • 1 Paprika
  • 6 Radijsjes
  • 50 gr Amandelen
  • 2 el Olijfolie
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Was alle groente
  • Schil de wortel, verwijder het kontje en het loof en snijd in blokjes
  • Snijd het kapje en het kontje van de courgette en snijd in blokjes
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes
  • Snijd het loof en de kontjes van de radijs weg en snijd in blokjes
  • Voeg alles bij elkaar in een kom en voeg de noten de olijfolie, de peper en het zout toe
  • Even doorscheppen en verdelen over twee bakjes
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven