Lunchen met een salade
Lekker lunchen met een salade. Extra veel voedingsstoffen binnenkrijgen, goed voor je lichaam zorgen. De lading vitamines, mineralen, vezels en goede vetten zorgen voor een optimaal functionerend lichaam en daar ga je je kiplekker door voelen.
Lunchen met een salade
Ik ga weer eens even een pleidooi houden voor salades, dat was al wel duidelijk na het intro stukje denk ik. Ik wil brood niet volledig in de ban doen hoor. Ik ben absoluut een voorstander van een goede volkorenboterham op z’n tijd. Maar dan inderdaad wel ‘op z’n tijd’. Als je elke middag en elke ochtend, dag in dag uit brood eet, dan is de variatie aan voedingsstoffen die je binnenkrijgt beperkt. Als je twee of drie keer per week die boterham aan de kant schuift en inwisselt voor een lekkere salade dan krijg je ineens heel veel meer verschillende voedingsstoffen binnen. En dat is belangrijk voor een gezond lichaam.
De salade kun je net zo makkelijk eten als een boterham en blijft ook buiten de koelkast een paar uur goed. Geen excuses dus ;-) Meenemen naar je werk doe je in een afgesloten bakje. Heb je erg weinig tijd of ben je onderweg. Stop dan je vork al in de trommel, dan kun je direct beginnen. Als iemand vindt dat het niet mogelijk is om af en toe te lunchen met een salade dan hoor ik het graag en wil ik meedenken over een oplossing.
Dit recept is voor twee dagen of voor twee personen. Je kunt de hoeveelheid ook verdubbelen. De salade blijft in de koelkast langere tijd goed. Meer salades maken? Kijk eens hier: Salades
Lunchen met een salade
Dit heb je nodig
- 4 Wortels
- 1 Courgette
- 1 Paprika
- 6 Radijsjes
- 50 gr Amandelen
- 2 el Olijfolie
- Peper - naar smaak
- Zout - naar smaak
Zo maak je het
- Was alle groente
- Schil de wortel, verwijder het kontje en het loof en snijd in blokjes
- Snijd het kapje en het kontje van de courgette en snijd in blokjes
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes
- Snijd het loof en de kontjes van de radijs weg en snijd in blokjes
- Voeg alles bij elkaar in een kom en voeg de noten de olijfolie, de peper en het zout toe
- Even doorscheppen en verdelen over twee bakjes
Hi Dank voor al jullie lekkere, makkelijke en gezonde recepten!
Ik wil mijn regelmaat in sporten weer oppakken en voeding vond ik altijd een probleem om goed in het schema te plannen. Hoe laat van tevoren, wat eten en wat te eten na het sporten bijvoorbeeld. Ik snap het ingewikkelde in welke sport en welk lichaam welk doel … hebben jullie ook daar nog tips en een rubriekje voor?
Ik ben 40+ sportieve vrouw, schema fitness en zou dan minstens 4x p/w trainen met als doel strakker/slanker worden (spierontwikkeling is vrij sterk bij mij, maar ik wil geen bodybuilders lichaam).
groetjes Gidget