Mijn moeder stopte een gerookte makreel in mijn handen, die ze overhad na een uitgebreide brunch. Thuis gekomen zag ik nog een twee sinaasappelen liggen en een halve krop sla in de koelkast. Kan ik dat combineren? We proberen het gewoon.

Wauw wat is dat een heerlijke combi! Ongelofelijk. Na even Googlen ontdekte ik inderdaad nog veel meer salade recepten met makreel en sinaasappel. Dit is onze voedzame en snelle variant. Een kleine selectie van pure ingrediënten. Zout heb je helemaal niet nodig voor deze makreel salade, suiker al evenmin. Dit is heerlijk smullen van een super voedzame salade!

Makreelsalade met sinaasappel

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Makreel
  • 2 Sinaasappels
  • 1/2 krop Ijsbergsla
  • 1 Ui
  • 1 el Peterselie - vers

Zo maak je het

  • Verwijder het vel van de makreel en pluk het vlees van de vis, voel goed met je vingers zodat je geen graten meeneemt
  • Stop de makreel in een schaal
  • Snijd de ui klein en meng door de makreel
  • Snijd de sla in kleine stukjes en verdeel over twee borden
  • Schep de makreel er bovenop
  • Schil de sinaasappels met een mes en snij vervolgens in blokjes, verwijder witte velletjes
  • Verdeel de sinaasappel stukjes over de makreel en giet het sap van de snijplank er ook overheen
  • Strooi de peterselie over de salade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer