Wat gaat dat snel!!! In de warmte achter het glas zie je de plantjes elke dag groter worden. Super leuk om te zien. De courgette en tomaat heb ik inmiddels verspeend en in ruime potjes geplaatst waar ze goed kunnen doorgroeien.

TomatenplantjeTomatenplantje

CourgetteplantjeCourgetteplantje

Met de kruiden gaat het ook goed. De basilicum groeit als kool (leuke woordspeling) en de dille, rozemarijn en peterselie moeten binnenkort verpot worden.

BasilicumBasilicum

Dille, rozemarijn en peterselieTijm peterselie ne rozemarijn

Voor het eerst probeer ik dit jaar mais uit. De plantjes groeien het snelst van allemaal en zien er al mooi uit.Mais

Naast het opkweken van de plantjes zijn we ook aan de slag gegaan met de tuin. Onkruid eruit en flink omgespit. In het middelste gedeelte komen de kruiden, hier heb ik alvast met wat restjes planken verschillende bakjes gemaakt waar over een tijdje de kruiden in kunnen. Ik weet nog niet precies waar ik wat ga planten in de overige twee stukken. Op internet heb wat opgezocht over het vermengen van meststoffen of compost door de aarde voordat de planten er in gaan. Vorig jaar heb ik dat niet gedaan en alles groeide goed. Wat is jullie ervaring? Wel of geen compost toevoegen voordat de planten de tuin in gaan?Moestuin