Optimel Griekse yoghurt stijlWe hebben samen vijf jaar in een Grieks restaurant gewerkt en leerden zo de Griekse keuken kennen. Na sluitingstijd waren we regelmatig in de keuken te vinden voor een schaaltje Griekse yoghurt met noten en rozijnen. Smullen! Griekse yoghurt vult goed, het bevat namelijk 10% vet. Daar is op zich niks mis mee, maar als je op gewicht wilt blijven, moet je alles wat je naar binnen werkt, ook weer verbranden. Nu kregen we laatst Optimel Yoghurt Griekse Stijl Naturel in het vizier. Een stevige frisse yoghurt die smaakt als echte Griekse yoghurt, maar dan met 0% vet. Je kunt het zien als magere yoghurt, maar dan op de Griekse manier.

We hebben de Optimel Yoghurt Griekse Stijl Naturel vergeleken met een standaard Griekse yoghurt. Ze zien er beiden even romig uit, de smaak is ook vrijwel identiek. Je proeft wel dat er minder vet zit in de Optimel Griekse Stijl Naturel variant. Een prima vervanger dus als je wel zin hebt in een dikke en romige yoghurt, maar het extra vet in vergelijking met een magere yoghurt niet kunt gebruiken.

We hebben onze 5 lekkerste yoghurt recepten voor je op een rijtje gezet, die je kunt maken met de Optimel Yoghurt Griekse Stijl Naturel: een ontbijtrecept met haver en mango, een recept voor een ontbijtdrank, een recept voor een stevige dipsaus, een recept voor een yummie dessert met watermeloen en pure chocolade en een recept voor een after sport snack met granaatappelpitjes. In de oorspronkelijke recepten gebruiken we onder andere halfvolle yoghurt, Griekse yoghurt en magere kwark. We hebben simpelweg de yoghurt of kwark die we gebruiken in het recept vervangen door de Optimel Yoghurt Griekse Stijl Naturel. Dat is heerlijk genieten, zonder de extra calorieën!

Mango haver ontbijt met yoghurtMango haver ontbijt

Dit mango haver ontbijt is een van onze favoriete ontbijtrecepten. Als je houdt van havermoutpap en overnight oats, dan is dit een heerlijk ontbijtrecept waar je niet op hoeft te wachten, want het staat zo op tafel! 

Ingrediënten:

  • Mango – 1
  • Havervlokken – 100 gram
  • Geraspte kokos – 3 eetlepels
  • Kaneel – 1 theelepel
  • Optimel Yoghurt Griekse Stijl Naturel – afhankelijk van de grootte van je glazen

Bereidingswijze:

  1. Schil de mango, snijd met een mes een raster op de ene helft en snijd tot aan de pit zodat je blokjes mango krijgt
  2. Herhaal dit op de andere helft
  3. Leg een 1/3 van de mango onderin 2 glazen
  4. Giet er wat yoghurt overheen
  5. Meng de havervlokken met de geraspte kokos en kaneel en leg de helft hiervan bovenop de yoghurt
  6. Nu weer 1/3 mango, wat yoghurt, de rest van de havervlokken en tot slot de rest van de mango

ontbijtdrank-havermout-notenOntbijtdrank

Wil je je dag eens goed beginnen met een voedzame ontbijtdrank? Probeer dan dit recept! Stop alles in de blender, druk op de knop en je kunt genieten. Een ontbijtdrank mag lekker stevig zijn, Griekse yoghurt is daarom een perfect ingrediënt voor deze ontbijtdrank. 

Ingrediënten:

  • Sinaasappel – 3
  • Banaan – 2
  • Ongezouten notenmix – 50 gram
  • Havermout – 40 gram
  • Optimel Yoghurt Griekse Stijl Naturel – 400 gram

Bereidingswijze:

  1. Pers de sinaasappels uit en giet het sap en het vruchtvlees (zonder pitten) in een blender
  2. Pel de bananen en stop ook in de blender
  3. Voeg de noten, havermout en yoghurt eraan toe
  4. Mix goed en verdeel over twee grote glazen, steek er een rietje in

Gegrilde bloemkoolroosjes met parmezaanse kaas en yoghurt dipYoghurt dip en gegrilde bloemkoolroosjes met Parmezaanse kaas

Een stevige yoghurt maakt de yoghurt dip voor bij deze gegrilde bloemkoolroosjes uit de oven eigenlijk nog veel lekkerder! Doordat je dip lobbiger wordt, blijft er meer dipsaus aan je bloemkoolroosje hangen.

Ingrediënten:

  • Bloemkool – 500 gram
  • Geraspte Parmezaanse kaas – 100 gram

Voor de yoghurtdip

  • Optimel Yoghurt Griekse Stijl Naturel  – 100 ml
  • Verse knoflook – 1 teen
  • Dille – 2 theelepels
  • Peper – 1 theelepel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snij de bloemkool eerst in roosjes en vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dik
  3. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hier de plakjes bloemkool op
  4. Strooi de Parmezaanse kaas over de plakjes bloemkool (lekker dik, er blijft weinig kaas over)
  5. Plaats in de oven voor 10 minuten, zet de oven na 10 minuten op de grillstand. Blijf erbij totdat de bloemkool een mooi goudbruin korstje heeft
  6. Meng in een schaaltje de yoghurt, dille en peper voor de dressing
  7. Pers de knoflook uit en roer door de dressing
  8. De gegrilde boemkoolroosjes zijn zowel warm als koud erg lekker

Watermeloen dessertWatermeloen dessert met pure chocolade en amandelen

Dit watermeloen dessert is zalig, maar bevat door de amandelen al gezonde vetten. En vergeet de pure chocolade niet … Je maakt dit dessert nog lekkerder en verantwoord met de stevige, romige (en magere!) frisse yoghurt van Optimel. 

Ingrediënten:

  • Watermeloen zonder pitten – 1/4 (500 gram)
  • Amandelen – ongezouten en geroosterd, 30 gram
  • Optimel Yoghurt Griekse Stijl Naturel – zoveel als nodig
  • Pure chocolade 85% – 30 gram

Bereidingswijze:

  1. Pak 2 leuke glazen
  2. Snijd de watermeloen in blokjes
  3. Vermaal de pure chocolade fijn in de keukenmachine (of hak met een mes)
  4. Leg 1/3 van de meloen, chocola en noten in de glazen
  5. Giet er yoghurt overheen tot 1/3 van het glas
  6. Leg nu weer 1/3 van de meloen, chocola en noten in het glas
  7. Giet weer bij met yoghurt totdat het glas bijna vol is
  8. Leg nu de rest van de meloen, chocola en noten in het glas
  9. Serveer met een lange dessertlepel

magere kwark met granaatappelGezonde snack voor na het sporten

We maakten deze after sport snack oorspronkelijk bewust met magere kwark: een stevigere structuur dan yoghurt, maar met niet te veel vet. Want je hebt net gesport! Je wilt je eiwitten aanvullen en nog wat vitamines en mineralen binnenkrijgen en je maag een beetje vullen (maar niet naar verkeerde snacks grijpen). Magere kwark kunnen we prima vervangen door de Optimel Yoghurt Griekse Stijl.

Ingrediënten:

  • Optimel Yoghurt Griekse Stijl Naturel – 450 gram
  • Granaatappel – 1

Bereidingswijze:

  1. Verdeel de yoghurt over twee schaaltjes
  2. Snij de granaatappel doormidden en houd een helft met de pitjes naar onderen in een hoge schaal
  3. Sla met een pollepel krachtig op de schil, herhaal dit totdat alle pitjes in de schaal liggen
  4. Nu de andere helft nog
  5. Verwijder wat meegekomen schilletjes
  6. Verdeel de granaatappelpitjes over de yoghurt

Je vindt de Optimel Yoghurt Griekse Stijl Naturel in de supermarkt, in het zuivelvak (de naturel variant is alleen nog niet te koop bij de Albert Heijn).

Meer weten over Optimel Yoghurt Griekse stijl? Klik hier!

 – Voor dit artikel krijgen we een vergoeding. Lees onze disclaimer –