Deze healthy salade bestaat uit veldsla, wortel, rode puntpaprika, buffelmozzarella, pijnboompitten en tuinkers, verse munt, verse peterselie en een dressing van extra vergine olijfolie, appelazijn en zeezout. Niet alleen een heerlijke frisse salade die keihard roept: lente!!! Maar ook super voedzaam. Met recht een healthy salad.

Eigenlijk kun je volop variëren als je een healthy salad wilt maken. En juist dat maakt zo’n salade zo gezond. Varieer je veel, dan krijg je een verscheidenheid aan verschillende voedingsstoffen binnen. Deze salade heeft knapperige elementen met een zoete smaak,  zoals de wortel en de paprika. Super lekker! De dressing heeft ook een zoete smaak door de appelazijn. Deze healthy salad is genieten, helemaal als je hem buiten kunt opeten met een stralende zon.

We gebruiken buffelmozzarella in deze salade. De standaard mozzarella (gemaakt van koemelk) in de supermarkt is goed te doen, maar we hebben laatst ontdekt dat dit eigenlijk geen echte mozzarella is. De ontdekker van mozzarella heeft nooit patent aangevraagd op zijn naam mozzarella. Daardoor zijn producenten aan de haal gegaan met het recept. De soorten mozzarella die je tegenkomt lijken wel op elkaar: het is altijd zo’n wit bolletje, maar de smaak is niet de vergelijken. Vers gemaakte mozzarella is zelfs maar een paar dagen houdbaar. Daarvoor moet je dus echt naar een specialist, of het zelf maken … Maar als je kiest voor de mozzarella in de winkel die is gemaakt van buffelmelk ipv koemelk, dan proef je al een wereld van verschil! Echt uitproberen dus.

Healthy salad

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 50 gr Veldsla
  • 4 Wortels
  • 2 Rode puntpaprika's
  • 125 gr Buffelmozzarella
  • 15 gr Pijnboompitten
  • 1 el munt - vers
  • 1 el peterselie - vers
  • 1 pluk Tuinkers
  • Verse peper - naar smaak
Voor de dressing
  • 2 el Olijfolie - extra vergine
  • 1 el Appelazijn
  • 1/3 tl Zeezout

Zo maak je het

  • Was de veldsla en verdeel over 2 borden
  • Was en schil de wortel en snijd in plakjes
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes
  • Snijd de buffelmozzarella in plakken
  • Verdeel de wortel, paprika en mozzarella over de borden, strooi de pijnboompitten er overheen
  • Snijd de munt en peterselie fijn en strooi over de salade
  • Meng de olijfolie met de appelazijn en het zout en druppel over de salade
  • Voeg de tuinkers toe en strooi er eventueel nog een beetje verse peper overheen
Print dit recept
Recept: lunch, Salade
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer