Druk, drukker, drukst. Als je het mij vraagt, steekt van alle momenten op een doordeweekse dag, de ochtend er met kop en schouders bovenuit. En helemaal op dagen dat we beide moeten werken en Ella naar het kinderdagverblijf gaat.

Scrol naar beneden om direct naar het ontbijtsmoothie recept te gaan. We maken deze in de nieuwe Bosch VitaMaxx vacuümblender!

Op een of andere manier krijg ik het nooit voor elkaar om ’s ochtends een keer tijd over te hebben. Dat je op de klok kijkt en tot de conclusie komt dat je nog 15 minuten moet wachten voordat je de deur uit moet. Het is altijd andersom. Als ik op de klok kijk kom ik tot de conclusie dat ik 15 minuten geleden de deur uit had moeten gaan en dat ik 5 minuten geleden nog een half uur de tijd had. Huh? Waar zijn die 25 minuten ineens gebleven!? Herken je jezelf hierin? Of ben ik (zijn wij) de enige die tegen dit tijdverdwijnprobleem aanlopen?

De oplossing is natuurlijk; ‘gewoon’ vroeger uit bed gaan. Gewoon … Ik moet wel toegeven dat ik een snoozer ben. Ik ben er verslaafd aan. Minimaal 3 keer 10 minuten. Eerder kom ik mijn bed niet uit. Meestal wordt Ella ook ergens in de snooze periode wakker tussen 06:00 en 06:30.

Ohja, ook nog ontbijten

Ontbijten doen we doordeweeks met yoghurt met havermout, fruit en noten of een smoothie. Jennifer neemt ook geregeld haar ontbijt mee naar haar werk (natte en droge ingrediënten apart in bakjes). Dit kan helaas niet met een smoothie. Die drink je het beste direct op omdat voedingsstoffen door oxidatie tijdens het blenden snel verloren gaan en dat is zonde. Ook gaat de smoothie schiften en dat ziet er minder lekker uit.

Maar, (en nu komt het moraal van dit verhaal) Jennifer kan tegenwoordig wél een smoothie mee naar haar werk nemen. Technologie staat niet stil en met behulp van de Bosch VitaMaxx is het mogelijk om je smoothie vacuüm te blenden. Bijna zonder zuurstof dus. En weinig zuurstof betekent veel minder oxidatie. Vitaminen en mineralen blijven hierdoor veel langer behouden. Bovendien schiften de ingrediënten niet waardoor het er veel lekkerder uitziet.

Hoe werkt dat dan?

De VitaMaxx van Bosch pompt volledig automatisch voordat hij gaat blenden eerst alle zuurstof uit de blenderkan. Vervolgens worden je ingrediënten vermalen tot een smoothie. De smoothie schenk je daarna over in een speciale fles die je ook door de VitaMaxx laat vacumeren. De fles stop je in je tas en je kunt direct de deur uit.

Gevacumeerd voedsel verwerken is niet nieuw. Het gebeurd door de voedselindustrie al jaren op grote schaal. Ze kunnen op deze manier sappen zo gezond mogelijk bij de consument krijgen via de supermarkt omdat ze langer goed blijven. Deze technologie heeft nu ook zijn weg gevonden naar betaalbare consumentenelektronica. En dat vind ik wel een groot gewin. Je kunt nu immers zelf bepalen wat je in je sapje stopt. Je smoothie vacumeren, blenden en veel langer goed houden. Even voor de duidelijkheid, je had natuurlijk al lang door dat dit een gesponsord artikel is. Maar ik ben echt oprecht verrast door de mogelijkheden die de VitaMaxx van Bosch ons biedt.

Waar wij eerst in onze boeken schreven dat je een smoothie, in verband met oxidatie, het beste direct kunt opdrinken, zou ik daar nu moeten schrijven: “Je smoothie drink je het beste direct op, tenzij je beschikt over een blender die gevacumeerd kan blenden”. Dat moeten we dus voor de volgende druk even corrigeren.

Tijd besparen

En dan vooral ’s ochtends tijd besparen, is de heilige graal van menig gezin dat zich in dezelfde situatie bevindt als wij. Alle kleine beetjes helpen. Even rustig op je werk ontbijten met je smoothie kan er voor zorgen dat je thuis wat meer tijd hebt om alles te regelen. Voor mij geldt daarbij ook; misschien zou ik eens moeten overwegen om 10 minuten minder lang te snoozen … Maarja dat is een ander verhaal ;-)

Nog meer tijd besparen

De vacumeerfunctie van de VitaMaxx biedt nog meer mogelijkheden met de speciale bewaarbakjes. Deze kun je gebruiken om bijvoorbeeld je home made guacamole langer goed te houden. Of denk aan een restant van een maaltijd. Even vacumeren en twee dagen later smaakt het nog net zo lekker. Handig! Ik heb ook gehoord dat er op korte termijn sous-vide zakken beschikbaar komen die gebruikt kunnen worden met de Bosch VitaMaxx. Dat zou ik echt geweldig vinden.

Mijn ervaring met de VitaMaxx

Ik heb hem vandaag uitgebreid getest en ik kan niet anders zeggen dan dat ik er erg positief over ben. Toch zijn er twee kleine dingetjes waar je rekening mee moet houden. Omdat de blenderkan via de bovenkant gevacumeerd wordt, kun je geen gebruik maken van een ’tamper’ (lees: stick/spatel waarmee je ingrediënten in de draaiende messen kunt duwen). Ik maak bijvoorbeeld wel eens schepijs van bevroren mango-vruchtvlees en avocado. Dit kan niet in de VitaMaxx. Omdat de blenderkan afgesloten is kun je tijdens het blenden ook niet via de bovenkant een beetje extra vocht toevoegen als de messen de inhoud niet grijpen en vermalen. Dit tweede puntje kan natuurlijk wel eenvoudig nadat het programma van de blender klaar is, door hem opnieuw te starten met wat extra vocht. De minpuntjes zijn wat mij betreft te verwaarlozen. Ze vallen in het niet bij de voordelen van de vacumeerfunctie.

Wil je meer weten over de VitaMaxx? Neem hier een kijkje.

Ontbijtsmoothie voor onderweg of op het werk

Heerlijke smoothie met vers fruit, havermout en avocado
5 min
1 minuut
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 200 gr Blauwe bessen
  • 400 ml yoghurt
  • 6 el havermout
  • 1 avocado
  • 1 banaan

Zo maak je het

  • Was de blauwe bessen, schep het vruchtvlees uit de avocado, pel de banaan
  • Stop alle ingrediënten in de Bosch VitaMaxx en start het automatische programma
  • Schenk de smoothie over in de speciale fles en vacumeer deze
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Nederlands
Trefwoord: VitaMaxx
Porties: 2
Door: Sven