Asperges. Groen of wit. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Dat is ook wel duidelijk te zien aan de hoeveelheid aspergerecepten die er de afgelopen paar weken online zijn verschenen. Deze super eenvoudige snack asperges met Parmaham moet je ook echt een keer geprobeerd hebben.

Groene asperges hebben zo veel smaak. Daar heb je eigenlijk weinig extra ingrediƫnten bij nodig. Een plakje Parmaham is in dit geval ook meer dan voldoende. De ham voegt wat zout toe en door ze in de oven te bereiden worden de plakken lekker krokant.

Serveer deze snack als bijgerecht of als snack op een verjaardag op feestje.

Groene of witte asperges. Welke zijn gezonder?

Zonder twijfel: de groene. Maar, daar moet wel bij gezegd worden dat de manier van bereiden een grote invloed heeft op wat er overblijft van de voedingsstoffen. Groene asperges groeien boven de grond en kleuren hierdoor groen. Ze zitten langer aan de plant en kunnen hierdoor meer voedingsstoffen opnemen.

Groene asperges met Parmaham

10 min
30 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 450 gr Groene asperges
  • 100 gr Parmaham

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Was de asperges en en snijdt 1 cm van de onderkant weg
  • Schil van onder naar boven het buitenste laagje van de schil weg tot halverwege de asperge. (vind ik lekkerder, anders kan het onderste gedeelte wat stug blijven. Maar het hoeft niet.)
  • Snijd de plakken Parmaham in de lengte doormidden en wikkel een halve plak rondom de asperge (beetje frommelen en plakken en snel op de plaat leggen, als je ze gaat bakken komt het allemaal goed) Herhaal tot dat alles op is
  • Leg de asperges met Parmaham op een vel bakpapier op de bakplaat van de oven
  • Plaats in de oven voor 30 minuten (check tussendoor, de ham moet mooi krokant zijn en de asperges mogen niet te erg verkleuren)
Print dit recept
Recept: Avondeten, Bijgerecht, Snack
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Asperges, Parmaham
Porties: 4
Door: Sven