Een ontbijtsmoothie, heerlijk! Het is een goed begin van je dag. Weer eens wat anders dan een bruine boterham. Snel gemaakt en makkelijk weg te drinken.

Voor deze ontbijtsmoothie maken we gebruik van plantaardige yoghurtvariatie. Je kunt het gebruiken als yoghurt maar het is geen yoghurt. Alpro heeft dit product sinds kort op de markt gebracht. Het is een ideaal product voor mensen met een intolerantie voor lactose, vegetariërs en veganisten. Maar ook als je gewoon een keertje wat anders wil. Deze ontbijtsmoothie is lactosevrij omdat Mild & Creamy gemaakt wordt van soja en niet van melk. Soja bevat geen lactose. Verder bevat het 120mg calcium, 0.38 microgram vitamine B12 en 0.75 microgram vitamine D2 per 100 gram. We maken nu gebruik van de naturel, maar de Mild&Creamy is er ook in de smaken vanille en aardbei/rabarber. Voor deze ontbijtsmoothie gebruiken we banaan, diepvries frambozen en havermout. Allemaal producten die gewoon te koop zijn in de supermarkt en die je op voorraad kan hebben. Met de yoghurtvariatie van Alpro zet je een lekker fris drinkontbijt op tafel. Proost!

Ontbijtsmoothie-van-plantaardige-yoghurtvariatie-lactosevrij-02

Voor deze ontbijtsmoothie heb je wel een blender nodig. Stop alle ingrediënten in de blender, even mixen en klaar is je smoothie.

Ontbijtsmoothie-van-plantaardige-yoghurtvariatie-lactosevrij-03

Verdeel de smoothie over twee glazen, rietje erin en ontbijten maar. Om het er leuk uit te laten zien kan je nog wat havermout in het glas strooien ;-)

Ontbijtsmoothie-van-plantaardige-yoghurtvariatie-lactosevrij-04

Win een goodiebag van Alpro!

Wil jij kans maken op een leuke goodybag van Alpro? Doe dan mee aan de prijsvraag! Elke week maakt Alpro meerdere winnaars bekend!

Wat moet je doen. Beantwoord de volgende vraag:

Welke van de Alpro Mild & Creamy varianten bevat twee soorten fruit?

Mail je antwoord naar: prijsvraag@adfactor.nl
(je kan het antwoord ook vinden op de website van Alpro)

Ontbijtsmoothie van plantaardige yoghurtvariatie | Lactosevrij

5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 400 gr Alpro Mild & Creamy plantaardige yoghurtvariatie
  • 2 Bananen
  • 200 gr Bevroren frambozen
  • 30 gr Havermout

Zo maak je het

  • Giet de Mild & Creamy in de blender
  • Stop er het fruit en de havermout bij
  • Even mixen en over twee glazen verdelen
Print dit recept
Recept: Smoothie
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Betaald artikel