Onze moestuin
Je eigen groente en kruiden kweken in de moestuin. We hebben het vorig jaar uitgeprobeerd en we vinden het super leuk om te doen! We zijn groente anders gaan bekijken. Als je ze van zaadje naar een plant ziet groeien dan maak je iedere stap heel bewust mee.

Dit jaar gaan we weer wat groente en kruiden in de tuin laten groeien. We hebben geen speciale vierkante moestuinbak met dure aarde en allerlei hulpmiddelen. Een kas hebben we al helemaal niet. We gaan gewoon een paar zaadjes van de Lidl (die vanaf nu weer verkrijgbaar zijn) en ook de leuke moestuinbakjes van de AH gebruiken. Een vrij stukje aarde in de tuin is voldoende.

Het zelf kweken van groente zorgt ervoor dat je anders tegen groente gaat aankijken. Het lijkt wel of we er meer waardering voor gekregen hebben. En wat helemaal bijzonder is. Het is echt lekkerder! Oogsten en direct opeten zorgt niet alleen voor de meeste vitamines maar ook voor meer smaak. Misschien komt dat ook omdat we geen bestrijdingsmiddelen gebruikt hebben en ook dit jaar willen we dat niet gaan doen. We hebben in onze tuin vooral last van slakken (die met een huisje) en die waren dol op de courgette planten. Een paar keer in de week handmatig de slakken uit de tuin werpen, was onze manier van geen bestrijdingsmiddelen gebruiken. En dat werkt prima ;-)

We hebben eigenlijk geen van beide groene vingers en we zijn er achter gekomen dat dat ook helemaal niet nodig is. Als je een tuin kunt onderhouden dan kun je ook je eigen groente kweken. Toen we nog in een flat woonden, kweekten we soms kruiden in potten op het balkon. We hebben geen ervaring met groenten kweken op een balkon, maar ik denk dat dat zeker mogelijk moet zijn.

Wie doet er mee?!

Wij zijn dus geen moestuin deskundigen en weten vrij weinig van planten, zaaien en tuinieren. Het lijkt ons daarom leuk om jullie hierbij te betrekken zodat we ervaringen en tips kunnen uitwisselen. We willen ongeveer een keer per week een korte update te plaatsen met de voortgang.

Plaats je foto als reactie

Het is mogelijk om een foto van jouw moestuin, voortgang van het kweken of ander leuk moestuin gerelateerd kiekje, te plaatsen als reactie. Jouw foto is dan te zien onder het bericht. Je kunt hierbij vertellen wat je gedaan hebt of wat je aan het kweken bent. Daar kunnen anderen dan weer op reageren. Je kunt hier ook om tips vragen etc.

Moestuin Nieuwsbrief

Omdat niet alle lezers van Voedzaam & Snel zitten te wachten op een wekelijkse update van onze moestuin wordt alleen dit eerste bericht in de normale nieuwsbrief meegenomen. Voor de Moestuin Nieuwsbrief hebben we een aparte lijst gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten over de moestuin, vul dan hieronder je e-mailadres in.

LET OP: Als je onze normale nieuwsbrief ontvangt, ontvang je NIET automatisch de Moestuin Nieuwsbrief. Je moet je hiervoor apart aanmelden:

[wysija_form id=”5″]

Vanaf volgende week gaan we beginnen met het kweken van groente en kruiden. We zullen je van de vorderingen op de hoogte houden met veel foto’s en vertellen wat we gedaan hebben, wat we gekocht hebben en wat we gebruiken. Het lijkt ons leuk als je met ons meedoet!

Waar komt onze moestuin

Hier hebben afgelopen jaar spinazie en wortels gegroeid. Nu groeit er voornamelijk onkruid ;-)
image1 (2)

De peterselie doet het nog steeds erg goed maar is wel enorm aan het woekeren. Rechts in de hoek begint de Bieslook weer te groeien.
image2

In dit gedeelte groeiden twee tomatenplanten, courgette, aubergine en rode biet. De restanten zijn goed zichtbaar.image1 (3)

Zoals je ziet moet er in de tuin nog veel gebeuren. Eerst maar eens gaan opkweken in bakjes, daar gaan we aankomende week mee beginnen. Binnenkort moeten we de tuin gaan aanpakken en klaar maken voor de moestuin. Een beetje onkruid weghalen tussen de tegels hier en daar kan ook geen kwaad ;-)