Ik ben echt fan geworden van koolsla. Ik eet het graag als lunch. Het is een stuk compacter dan een salade met veel bladgroente en vult daardoor net wat meer vind ik. De salade blijft ook bijzonder lang goed in de koelkast. Tip om een dubbele hoeveelheid te maken zodat je er een aantal keer van kunt lunchen.

Deze salade kun je als lunch maken, maar ook als bijgerecht doet hij het erg goed. Lekker stukje vis of vlees ernaast en je hebt een complete avondmaaltijd. Het is nu trouwens erg hard aan het sneeuwen en er wordt zojuist (11 december ’s avonds) een sneeuwbal tegen het raam van mijn kantoor gegooid door een vriend. Ik moet even naar buiten … Dit keer geen lang tekstje ;-) Veel sneeuwplezier!

Koolsla met appel en cranberry's

Frisse koolsalade met appel en cranberry
10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 200 gr geraspte spitskool
  • 100 gr geraspte wortel
  • 1 appel
  • 100 gr cranberry's
  • 2 stengels salade-ui
Voor de dressing
  • 1 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 1 el honing
  • peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Doe de geraspte spitskool en wortel in een ruime kom
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de rest in plakjes, voeg toe aan de salade
  • Snijd de salade-ui in ringen en voeg ook toe
  • Voeg de cranbarry's toe en schep alles door elkaar
  • Maak van de mayonaise, crème fraîche, honing en peper en zout een dressing en schep door de salade
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven