Ons groene smoothie boek ligt alweer ruim drie jaar in de winkels. Inmiddels zijn er bijna 70.000 van verkocht! Toch weet ik zeker dat niet iedereen die dit leest het boek(je) in huis heeft. Daarom geven wij er een paar weg. Het is tenslotte bijna kerst ;-)

Het groene smoothie boek hebben we geschreven, met als achterliggende gedachte, om mensen meer groente te laten eten. En gezien de hoeveelheid verkochte boeken kan ik niet anders concluderen dan dat die missie geslaagd is. Ik zou wel eens willen weten hoeveel van onze smoothies er door al die mensen gedronken zijn. En hoeveel kilo groenten er daardoor extra gegeten zijn.

Voor de grap even rekenen: Stel dat iedereen die het boekje koopt er 25 maakt. (een minimale schatting want ik verwacht meer, maar er zullen ook mensen zijn die er maar 2 gemaakt hebben, dus 25 lijkt me redelijk). Gemiddeld bevat een smoothie uit ons boekje 110 gram groente per persoon. Dus, 25 x 110 gram = 2,7 kilo groenten. 2,7 x 70.000 = 189.000 kilo groente! Ter verduidelijking een Boeing 747 weegt met 178.000 kilo net wat minder!

Best heftig ;-)

Maar omdat ik het gewoon super tof vind dat er zo veel extra groente is gegeten door ons smoothieboek leek het mij leuk om er een paar weg te geven. En daarbij krijgt iedereen een recept uit het boekje cadeau. Een ‘rode’ smoothie uit het ‘groene’ smoothie boek. Beetje raar, maarja, zo zijn wij ;-)

Chocaholic

Chocaholic vind je helemaal achter in het boekje en we maken hem met slechts vier simpele ingrediënten. Rauwe rode biet, cacao, amandelmelk, en bevroren banaan. Je kunt hem ook met niet bevroren banaan maken, maar als hij koel geserveerd wordt is hij het lekkerste.

Win het groene smoothie boek!

Omdat het smoothieboek nu drie jaar in de winkels ligt, geven we er drie weg.

Wat moet je er voor doen?

  • Niet zo veel, alleen een reactie plaatsen onder dit recept als je het boekje nog niet hebt en graag zou willen hebben.
  • Reageren kan tot uiterlijk 19 december 2017. Op 20 december 2017 doen we de boeken op de post.

Chocaholic smoothie met rode biet en cacao - Wij geven drie boeken weg!

Heerlijke rode smoothie van biet en cacao
5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 rode biet - rauw
  • 2 bananen - bevroren
  • 200 ml Ongezoete amandelmelk
  • 2 el Cacaopoeder

Zo maak je het

  • Schil de bieten, snijd ze in stukken en doe ze in de blender
  • Snijd de banaan in stukken en voeg de amandelmelk en de cacao toe
  • Blend tot een gladde smoothie en serveer direct
Print dit recept
Recept: Smoothie
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven