Geef deze salade een kans en je zal versteld staan! Quinoa met rode biet, wortel, geraspte kaas en salade ui? Het is niet een voor de hand liggende combinatie maar echt waar, het is een bijzonder lekkere salade die ook nog eens enorm vult.

We zijn begonnen met het geven van groente en fruithapjes aan Ella. We hebben gewacht tot het moment dat ze goed rechtop kan zitten en zelf de stukken groente kan pakken om mee te spelen en te proeven. Daarbij hebben we van die groenteprutjes gemaakt van gekookte groente die we haar met een lepel voeren. Een van die prutjes is gekookte rode biet. Smullen dat ze doet! Leuk om te zien dat ze net zo dol is op groente als haar ouders. (nu maar hopen dat dat zo blijft).

Ik had nog een aantal bieten over en kwam zo op het idee om daar een salade mee te maken. Voor Ella had ik de bieten gekookt, maar in deze salade gaan ze rauw. De rode biet met quinoa combinatie heb ik van Chef-kok Leonard Ellenbaas waar ik regelmatig mee samenwerk voor Big Green Egg. Hij kookt, ik fotografeer (en proef). Beide smaken hebben een aards en notig karakter wat ze goed laat samengaan. De licht pittige salade ui en het citroensap brengen dat weer mooi in evenwicht. De geraspte jonge kaas geeft het geheel een smeuïg tintje. Kortom een, misschien wat vreemde, maar heerlijke salade van quinoa en rode biet.

Salade van quinoa en rode biet

Mooie salade van rode biet en quinoa
Voorbereiding: 10 minuten
Totaal: 10 minuten
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 100 gr quinoa - ongekookt
  • 150 gr rode biet - rauw
  • 150 gr wortel
  • 2 el olijfolie - extra vergine
  • 1/2 citroen
  • 100 gr geraspte jonge kaas
  • 1 stengel salade ui
  • 1 handje peterselie - verse

Zo maak je het

  • Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking
  • Schil ondertussen de rode biet en de wortel en rasp ze fijn
  • Doe de wortel en biet in een ruime kom
  • Voeg de olijfolie toe en het sap van een halve citroen
  • Voeg de geraspte kaas toe
  • Schep door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en flink wat peper
  • Voeg de quinoa toe als deze klaar is en schep door elkaar
  • Snijd de salade ui in ringen en schep door de salade
  • Serveer met wat grof gehakte peterselie
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven

 


Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen