Wat kan een simpele salade toch ongelofelijk lekker zijn! Toen ik laatst rode kool had gekocht voor in een gezond pitabroodje, had ik natuurlijk flink wat rode kool over. Die kun je ouderwets koken, maar ik ontdekte dat ik het dun gesneden en rauw veel lekkerder vind. En als je een kwart rode kool in je hand hebt, kun je die super eenvoudig met een dunschiller in reepjes snijden.

Gesneden rode kool is heerlijk in een wrap of een salade. In deze rode kool salade combineer ik het met wortel, feta, munt en peterselie en een frisse basic dressing van extra vergine olijfolie, citroensap een een snufje peper en zout. Een heerlijke salade die je goed kan combineren bij een avondmaaltijd.

salade rode kool en wortel

Heb je salade over? Bewaar ‘m in een bakje in de koelkast en geniet er de volgende dag van als lunch. Of doe een beetje van de rode kool salade in een Libanees brood met wat muhamarra erbij.

dressing van olijfolie en citroen
Basic dressing: extra vergine olijfolie, citroen, peper en zeezout.

salade rode kool met winterpeen, feta en munt

10 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • ¼ rode kool
  • 150 gr winterpeen
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes peterselie
  • 70 gr feta
voor de dressing
  • 2 el olijfolie - extra vergine
  • ½ el citroensap - vers
  • 1 snuf peper
  • 1 snuf zeezout

Zo maak je het

  • snijd de rode kool met een dunschiller in dunne reepjes
  • snijd ook de winterpeen met een dunschiller in dunne sliertjes
  • haal de blaadjes munt en peterselie van de takjes en snijd de blaadjes grof
  • meng de olijfolie, het citroensap en een beetje peper en zout in een schaaltje
  • doe de gesneden rode kool en de winterpeen in een schaal
  • voeg de gesneden kruiden toe en verkruimel de feta over de salade
  • druppel vervolgens de dressing over de salade en schep door elkaar
Print dit recept
Recept: Bijgerecht, Salade
Trefwoord: rauwkost
Porties: 3 personen
Door: Jennifer