Soep van boerenkool? Dat is dus hartstikke lekker! Helemaal als je het combineert met de smaak van geroosterde tomaatjes en knoflook. Vol smaak en vol goede voedingsstoffen. Geniet ervan!

tomaatjes roosteren in de oven
de geroosterde tomaatjes en knoflook voegen superveel smaak toe

Voor een training was ik bij Seats2Meet in Utrecht. De training zelf was inspirerend, maar de lunch die erbij inbegrepen zat ook. Er was volop gezonde keus, waaronder een boerenkoolsoep met geroosterde tomaten. Ik had nog nooit een soep van boerenkool gemaakt dus die moest ik proeven. De boerenkool was nog duidelijk aanwezig in de heldere soep waardoor je een beetje moest kauwen. Verrassend genoeg vond ik dit niet erg en de smaak was heerlijk. Met alleen de soep geproefd te hebben, ging ik thuis aan de slag om boerenkool soep te maken met geroosterde tomaten.

boerenkoolsoep met geroosterde tomaten

In eerste instantie dacht ik dat het misschien wat heftig zou zijn voor Ella. Vanwege de ‘stukjes’ boerenkool. Maar ze heeft haar kommetje met wat hulp helemaal opgegeten. Het sap ging er eerst in en aan het eind waren het happen boerenkool. Maar blijkbaar is dat ook een manier om deze soep te nuttigen, haha!

Boerenkool soep met geroosterde tomaat

10 min
25 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr kleine tomaatjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 tl tijmgedroogd
  • 1 tl saliegedroogd
  • 1 liter bouillonvega(n)
  • 150 gr boerenkoolgesneden

Zo maak je het

  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • pel de tenen knoflook en doe ze samen met de tomaten en een halve eetlepel olijfolie in een ovenschaal, rooster 20 minuten in de oven
  • snipper intussen de rode ui en snijd de bleekselderij in plakjes
  • fruit de ui met een beetje olijfolie, de tijm, salie en bleekselderij
  • voeg de bouillon, de boerenkool en de geroosterde tomaten toe en ook de geroosterde knoflook na deze fijn te hebben gehakt
  • breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken
  • pureer de soep heel eventjes grof met een staafmixer
Print dit recept
Recept: Avondeten, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Soep
Porties: 3 personen
Door: Jennifer