Een super leuk en makkelijk recept van zoete aardappel in mini pannetjes. Dit recept moet wel even in de oven maar het voorbereiden ervan is zo gebeurd.

Zoete aardappel is gezond

Wist je dat 100 gram zoete aardappel bijna 4 maal de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine A bevat? En die 100Ā gram zoete aardappel eet je precies per persoon in dit gezonde recept. Zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, is een bijzonder product dat verbouwd wordt in een tropisch klimaat. In de tropen heerst een stabiel klimaat. Door import is de zoete aardappel daarom het hele jaar te verkrijgen. Naast de grote hoeveelheid vitamine A, bevat de zoete aardappel ook veel vitamine C. Maar ook de vitamines B3, B5, B6 en de mineralen, koper,Ā mangaan, kalium zijn aanwezig in de zoete aardappel.

Zoete aardappel is bijzonder

Zoete aardappel stimuleert de aanmaak vanĀ adiponectine. Ze zijn er nog niet achter hoe de zoete aardappel dit voor elkaar krijgt, maar ze weten wel dat het gebeurt. Adiponectine is een eiwit dat wordt aangemaakt in vetcellen. HetĀ eiwit adiponectineĀ vergroot de insulinegevoeligheid van ons lichaam. Een lichaam met een hoge insulinegevoeligheid kan goed overweg met suiker en snelle koolhydraten. Uit onderzoek is gebleken dat overgewicht samen gaat met een verminderde aanwezigheid van adiponectine in het bloed. Andersom dus ook. Iemand zonder overgewicht heeft een grotere hoeveelheid adiponectine in het bloed. Misschien is het een te snelle conclusie, maar naar mijn idee kan het eten van zoete aardappel helpen bij het bereiken van een normaal gewicht.

In dit recept gebruiken we naast de zoete aardappel: eieren, prei en geraspte kaas. Buiten de kaas om, allemaal ingrediƫnten met veel goede eigenschappen en een hoge voedingswaarde. Dit lekkere recept is gezond, glutenvrij en vegetarisch. Koolhydraatarm is dit recept niet. De zoete aardappel bevat een redelijke hoeveelheid koolhydraten. Van complexe aard, dat dan weer wel ;-)

Wij geven 4x een set van deze leuke pannetjes weg!

We vinden de pannetjes die we voor dit recept gebruikt hebben super leukĀ en je kunt er allemaal heerlijke en gezonde gerechtjes in maken. We geven daarom 4 setjes van twee pannetjes weg. Om een set van deze pannetjes te winnen moet je wel wat doen natuurlijk ;-) Maar niet te moeilijk hoor, laat in een reactie op dit bericht weten waarom je ze zou willen winnen. De leukste, grappigste, verrassendste, ontroerendste of gekste reacties laten we winnen ;-)

Actievoorwaarden:

  • De actie start op woensdag 29 oktober 2014 en eindigt op dinsdag 4 november
  • De winnaars maken we per e-mail en in een update onder dit bericht bekend opĀ woensdag 5 november
  • Je inzending plaats je onder dit bericht
  • Jennifer & SvenĀ bepalen de uiteindelijke winnaars

Succes!

De winnaars:

Gefeliciteerd Mark, Jolien, HĆ©lĆØne en Stefanie, jullie hebben met jullie reactie de leuke pannetjes gewonnen! We hebben jullie een mailtje gestuurd, zodat we de pannetjes op kunnen sturen.Ā Alvast veel kookplezier!

Wil je weten wanneer er weer een leuke win-actie is? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten, handige tips en de leukste win-acties in je mailbox:

[wysija_form id=”3″]

De winnende reacties:

Mark: Dat ziet er lekker uit. En toffe mini-pannetjes ook! Die kan ik thuis erg goed gebruiken. We hebben namelijk twee mini eters bij ons in huis. Een stoere knul van 3 en een lief, schattig meise van een half jaar die net aan haar eerste hapjes gaat beginnen. Met deze mini pannetjes kunnen ze heerlijk hun eigen mini hapje opsmikkelenĀ 
Lekker hoor!

Jolien: Miniminiminiminimini (huilende Bassie ā€“ die van Adriaan). Die minipannetjes wil ik wel!

HĆ©lĆØne: ik ga iedere week oppassen op 2 kleinkinderen en het is elke keer weer via jullie site dat ik op leuke ideeĆ«n kom voor een gezonde leuke maaltijd. hartstikke bedankt daar voor! die pannetjes zijn daar weer een super leuk voorbeeld van, kinderen gezond leren eten is een hele uitdaging en dank zij jullie gaat het prima! Die pannetjes zijn dus ook bij mij van harte welkom!

Stefanie: Dit lijkt mij echt super leuk om te winnen! Ik ben echt fan van jullie want tot voor kort had ik een enorme hekel aan koken. Sinds ik jullie heb ontdekt krijg ik er steeds meer plezier in EN ben ik de nodige kiloā€™s voor mijn huwelijk (afgelopen 4 oktober) afgevallen omdat het ook nog eens super gezond is! Helemaal super dus, en nog meer super als ik die pannetjes win, dan krijg ik nog meer zin in koken.

Quiche met zoete aardappel in mini pannetjes

50 min
50 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 170 gr Zoete aardappel
  • 100 gr Prei
  • 75 gr jonge kaas - geraspt
  • 2 tenen Knoflook
  • 4 Eieren
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schil de zoete aardappel, snijd hem vervolgens in zo dun mogelijke plakjes
  • Was de prei en snijd hem in plakken
  • Doe de aardappel en de prei in een grote schaal en voeg 50 gram geraspte kaas toe
  • Voeg ook het peper en zout toe en hussel alles goed door elkaar
  • Verdeel het mengsel over de twee pannetjes
  • Kluts de eieren in een kom met het zout en peper en giet dit in de pannetjes
  • Strooi het laatste beetje geraspte kaas erover en plaats in de oven voor 40 minuten
Print dit recept
Recept: Avondmaaltijd, Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven