Er wordt te weinig groente gegeten

Het is helaas zo dat er in Nederland te weinig groente gegeten wordt. 250 gram per dag moet je minimaal eten volgens de adviezen van de gezondheidsraad. In 2015 is gebleken dat slechts 5% van de bevolking in de leeftijd van 19 tot 69 jaar dit daadwerkelijk binnenkrijgt. 95% van die groep mensen eet gemiddeld slechts 126 gram groente per dag. Net iets meer dan de helft van wat geadviseerd wordt.

Wat eigenlijk nog zorgwekkender is, is dat van die 95% mensen die te weinig groente binnenkrijgt, 85% dit niet weet. Slechts 15% beseft daadwerkelijk dat ze te weinig groente eten.

 


Eet jij voldoende groente?

 

Download gratis ons groentedagboek en houd een week lang bij hoeveel groente je precies binnenkrijgt:

Groentedagboek


 

Meerdere groentemomenten per dag

Omdat het soms lastig kan zijn om 250 gram groente binnen te krijgen tijdens de avondmaaltijd. Denken wij dat de oplossing zit in het creëren van meerdere groentemomenten per dag. Groenten kunnen ook perfect gegeten worden als lunch in een heerlijke salade. Of als ontbijt in een groene smoothie met fruit en groente. Door te kiezen voor meerdere groentemomenten per dag verhoog je de inname en voorzie je je lichaam vaker van goede voedingsstoffen.

Salade als lunch

Met ons saladeboek willen we laten zien dat lunchen met een salade erg eenvoudig is. Speciaal voor mensen die werken of onderweg zijn hebben we de bereiding van de salades in ons boek opgedeeld. De voorbereiding die je thuis doet, en de bereiding voordat je de salade gaat eten. Met salades kun je eindeloos variëren. Ons saladeboek geeft je 50 heerlijke saladerecepten die je makkelijk zelf kunt maken. Daarnaast bieden we handige tips en trucs voor het maken van je eigen salade. We hopen je zo te inspireren om je eigen salades te bedenken.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk of bestel hier ons Saladeboek!

Groene smoothie als ontbijt

Groente tijdens het ontbijt. Velen moeten er niet aan denken. Toch heeft ons Groene Smoothie Boek inmiddels duizenden mensen geïnspireerd om deze groene drankjes ’s ochtends te drinken. De hoeveelheid goede voedingsstoffen is enorm. De 30 recepten uit ons boek(je) zijn bovendien ontwikkeld op smaak. We zijn in de basis uitgegaan van een fruitsmoothie en hebben hier groente aan toegevoegd. Zo veel mogelijk, maar niet te veel. De smoothies moeten vooral lekker zijn.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk of bestel hier ons Groene Smoothie Boek!

N.B. verwar een groene smoothie niet met een sap uit de sapcentrifuge. Met een groene smoothie krijg je ook alle vezels binnen die enorm belangrijk zijn voor het goed laten functioneren van de darmen. Bij een sap uit de sapcentrifuge krijg je slechts een deel van de belangrijke stoffen binnen en gooi je bovendien een groot gedeelte van de ingredienten weg.