Super eenvoudig, lekker, leuk en toch had ik dit nog nooit eerder gedaan. Krieltjes gegaard op de barbecue. Lekker met verse rozemarijn en wat grof zout. Wat mij betreft een blijvertje voor elke barbecue deze zomer.

Omdat het zo ontzettend eenvoudig is kan ik er eigenlijk ook niet erg veel over vertellen. De aardappeltjes even kort voorkoken, af laten koelen. Op een spiesje doen. Wat olie over de krieltjes aan de spies en afgrillen maar. Serveren met zout en verse kruiden.

Kies wel altijd voor krieltjes met schil. Want wist je dat de voorgeschilde ‘krieltjes’ uit de supermarkt vaak geen krieltjes zijn? Dit zijn bolletjes gesneden uit een grote aardappel. ‘T blijft aardappel natuurlijk. Maar noem het dan geen krieltjes. Meer info op de ste van Foodwatch.

Spiesen van krielaardappeltjes

10 min
5 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 400 gr krieltjesvastkokend
  • 10 gr rozemarijnvers
  • 4 el olijfoliegeraffineerd
  • zoutnaar smaak

Zo maak je het

  • laat de houten spiesen weken in water
  • zet een pan met water op het vuur en kook de krieltjes 5 minuten, snijd intussen de blaadjes van de rozemarijn fijn
  • giet de krieltjes af en laat afkoelen
  • rijg 4 of 5 aardappeltjes per prikker
  • smeer de aardappeltjes in met olie en gril ze totdat ze een mooi kleurtje krijgen
  • serveer de aardappeltjes met de verse rozemarijn en grof zout
Print dit recept
Recept: Barbecue, bbq
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Aardappel, Krieltjes
Porties: 4
Door: Sven
test