Voor de folder van Natuurwinkel hebben we een verrassend kerstrecept bedacht. Het is deze chique kerstcurry met truffelrijst geworden. We vonden hem eigenlijk te lekker om niet ook op de site te delen. Dus bij deze dit heerlijke recept! Uiteraard gemaakt met de mooie ingredienten van de Natuurwinkel. 

Natuurwinkel over zichzelf:

Natuurwinkel is meer dan een logo op de deur. Meer dan een winkel in natuurvoeding.
Wij zijn natuurliefhebber in hart en nieren en delen onze passie en kennis graag met jou.
Door de essentie van Natuurwinkel te laten zien en jou te laten voelen, proeven en delen in al het moois wat de natuur ons te bieden heeft.

Voor Natuurwinkel is een gezonde aarde het fundament

Een gezonde aarde geeft ons een gezonde basis voor al het leven en dus ook voor onze voeding. Daarom delen wij onze liefde en verantwoordelijkheid voor biologisch(-dynamisch) en duurzaam leven graag met jou. Met gezonde, mooie, lekkere en eerlijke producten. Uit het seizoen, zoveel mogelijk van dichtbij en altijd met zorg en aandacht geteeld en geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet. Stuk voor stuk producten met bijzondere verhalen die we graag met je delen. Wil jij onze verhalen horen? Volg ons dan ook op facebook.com/vdnatuur.

Als dat niet goed klinkt! Je vindt ons recept in de folder op de 3e pagina:

Chique kerstcurry met truffelrijst

Heerlijk kerstgerecht met biologische producten
10 min
10 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 300 gr GreenAge Volkoren Basmatirijst
  • 1 blokje Natur Compagnie Runderbouillon - groentebouillon voor een vegetarische variant
  • 2 el BioPlanete Olijfolie & Truffel
  • 200 gr seizoenspaddenstoelenmix
  • 400 ml Provamel Soja Cuisine of kokosmelk
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el Geo Organics Madras curry paste
  • Bosje verse koriander
  • 50 gr Ekoland Pijnboompitten

Zo maak je het

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking, voeg een bouillonblokje toe aan het water. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van maximaal 1x1 cm, hak de paddenstoelen grof en snipper de ui.
  • Verwarm een scheutje olie in een ruime pan en bak hierin de courgette, de paddenstoelen en de ui in 5 minuten zacht.
  • Snijd de knoflook fijn en voeg deze samen met de kruidenpasta toe. Schenk de Provamel Soja cuisine (of kokosmelk) erbij, breng aan de kook en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Rooster in een droge pan de pijnboompitten goudbruin. Hak de verse koriander grof.
  • Roer twee eetlepels truffelolijfolie door de rijst. Verdeel de rijst over 4 borden. Maak in het midden een kuiltje. Schep hier de curry in.
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven