Met wat fantasie moet je er wel een kerstboom in kunnen zien toch? ;-) Het is nog zo’n grappige en verantwoorde kerstsnack die je met 5 minuten in elkaar draait. Leuk om met kerst te serveren als garnituur bij een hoofdgerecht of los op een plankje als snack.

Met die enorme hoeveelheden eten die met de feestdagen voorbij komen proberen we een beetje balans te houden. Lukt bijna niet met zo veel gezelligheid. Toch willen we het proberen met deze verantwoorde snack. Simpel komkommer en tomaat, verder niets. Fris van smaak, vol met goede stofjes en veel vezels.

Met kerst wordt er vaak veel vlees gegeten en wat minder groente. Dat maakt voor een keer niet uit. Feit is wel dat al dat vlees veel meer calorieën bevat waardoor de meeste van ons na de kerstdagen wat zwaarder zijn (Op naar de goede voornemens in 2018). Maar het zou ook best aardig zijn als je niet aankomt en de goede voornemens niet nodig hebt.

Ik probeer de kerstdagen daarom zo te plannen dat ik ’s ochtends even lekker kan sporten op de lege maag en mijn eerste maaltijd eet in de vorm van een lichte salade als lunch. Ik skip het hele ontbijt en maak er een kleine IF van. (Intermittend Fasting) Vervolgens stort ik mij vol overgave op het kerstdiner en kan ik er heerlijk van genieten. Tegen de tijd dat ik vol zit heb ik, in totaal voor die feestdag, niet meer calorieën binnengekregen dan op een normale dag. Ga alleen sporten op de lege maag en sla een maaltijd over als je dat gewend bent en vaker doet. Als je gevoelig bent voor een lage bloedsuikerspiegel kun je het beter niet doen.

Fijne feestdagen!

Kerstboom van komkommer en tomaat

Leuke kerstsnack die ook als garnituur gebruikt kan worden
10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 10 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Komkommer
  • 5 Kerstomaatjes

Zo maak je het

  • Snijd met een kaasschaaf dunne plakken van de komkommer
  • Rijg de komkommerplak trapsgewijs aan een satéprikker en steek die in een doormiddengesneden kerstomaatje
Print dit recept
Recept: Snack
Keuken: Hollands
Porties: 10
Door: Sven