Ben je op zoek naar een leuke party snack voor NYE? Dit is ‘m! Mandarijntjes met chocodip. Ze zijn simpel om te maken, zien er superleuk uit en ze zijn natuurlijk lekker. 

Mandarijn en chocola, het is een klassieke combinatie. Als kind ging ik naar een Christelijke school, ik weet nog dat we voor de kerstvakantie met de klas naar de kerk gingen en dan kregen we altijd een mandarijntje. Daarom associeer ik mandarijntjes met de feestdagen, denk ik.


Mandarijnen zijn het hele jaar verkrijgbaar, maar zijn het meest te vinden in de winkels van oktober t/m februari. Het heeft te maken met de leveranciers, het ligt er maar net aan waar ze vandaan komen. En wij eten ze eigenlijk ook alleen in die donkere periode. Mandarijntjes bevatten veel water en vitamine C en zo’n 200mg kalium per 100 gram. Ze bevatten vezels, antioxidanten en flavonoïden. Een prima stukje fruit voor de afwisseling, en lekker bovendien. En tja, als je er zo’n leuke party snack mee kunt maken, waarom zou je ze dan niet gebruiken!

Een leuke snack voor New Years Eve

Heb je al plannen voor oudejaarsavond? Wij vinden het altijd leuk om gezellig met vrienden te zijn, een spelletje te doen en lekker te eten. En nu we een dochter van 7 maanden hebben, is het extra leuk om het lekker thuis te vieren. Ik denk dat we haar wel wakker maken voor de eerste jaarwisseling van haar leven, na een extra portie borstvoeding. Ik ben benieuwd hoe ze zal reageren op al die knallen!

Geraspte kokos maken van kokossnippers

Op de foto zie je dat ik de mandarijntjes na het dippen in de pure choco op een bordje heb gelegd. Dat is niet zo handig, want dan moet je na het uitharden de mandarijntjes van het bordje bikken en dan gaat er chocolade verloren. Zonde! Leg er bakpapier tussen en je hebt dat probleem niet. En kun je alleen kokossnippers vinden? Dan maak je er eenvoudig geraspte kokos van in je blender.

NYE snack | mandarijntjes met chocodip

Een leuke party snack voor New Years Eve!
10 min
5 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: porties

Dit heb je nodig

  • 2 mandarijnen
  • 100 gr pure chocolade - 70% cacao
  • 2 el geraspte kokos

Zo maak je het

  • Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes, verwijder de grove velletjes
  • Smelt de pure chocolade au bain marie
  • Dip de mandarijntjes in de chocolade en leg ze vervolgens op een schaaltje met een velletje bakpapier ertussen, strooi een beetje geraspte kokos over de chocolade en laat de chocolade hard worden in de koelkast
  • Haal de mandarijntjes met chocodip van het bakpapier en serveer ze zoals je leuk vindt :-)
  • Fijne NYE!
Print dit recept
Recept: Snack
Keuken: Hollands
Door: Jennifer