Scampi’s, gamba’s, garnalen … ik vind ze superlekker en op vakantie hebben we ieder jaar een gamba-party! Dat wil zeggen: lekker veel gamba’s marineren in knoflook, peper, zeezout, citroensap en koriander of een ander kruid. Lekker lang laten intrekken, op een spiesje rijgen, grillen en smullen maar. In Nederland eten we echter zelden scampi’s. Ze zijn in Nederland namelijk een stuk duurder en we vinden het ook altijd belangrijk waar de kleine roze schaaldieren vandaan komen. 

De Hollandse garnaal heeft onze voorkeur, maar die zijn te klein om aan een spiesje te rijgen. En wist je dat Hollandse garnalen dan wel hier gevangen, maar vaak in Marokko gepeld worden?
Voor dit knoflook scampi’s recept hebben we gekozen voor 100 gram biologische scampi’s die gekweekt zijn in Noorwegen. Deze scampi’s waren al voorgekookt, dus let er in dat geval op dat je ze echt alleen maar kort opwarmt in de knoflookolie, anders worden ze droog en dat is zonde. Laat ze ook niet liggen in de warme pan als je ze aan de stokjes gaat rijgen, want dan garen de scampi’s door in de hete pan. Ben je geen fan van koriander? Met verse peterselie zijn deze knoflook scampi’s net zo lekker!

We combineren de knoflookscampi’s met een beetje grove guacamole en dat is een heerlijke combi! Serveer ze in kleine glaasjes en je hebt een gezellig tapas receptje. Het recept voor de guacamole vind je hier.

Knoflook scampi's met grove guacamole

10 min
3 min
13 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

Zo maak je het

  • Bereid eerst de guacamole volgens dit recept.
  • Doe in ieder amuseglaasje een eetlepel guacamole.
  • Maak de randen van de glaasjes schoon met een keukenpapiertje.
  • Haal de knoflook door een knoflookpers en doe in een pan met een flinke scheut olijfolie.
  • Snijd de koriander fijn en doe dit met wat zeezout in de pan.
  • Verwarm hierin kort de garnalen.
  • Rijg aan ieder spiesje 2 garnalen (de paar garnalen die je overhoudt kun je vast opeten) en zet het spiesje in het cocktailglaasje.
Print dit recept
Recept: Tapas
Keuken: Spaans
Porties: 6
Door: Jennifer