Waarom een quiche zonder deeg? Omdat het lekker, voedzaam en makkelijk is! Een quiche zonder deeg is beperkt in koolhydraten en het is een perfecte maaltijd voor de doordeweekse dag. Je combineert mooie ingredienten in een flexibele taartvorm en laat de oven zijn werk doen. Binnen no-time en met weinig effort zet je zo’n lekkere quiche op tafel. Daarbij kun je een puntje quiche heel goed bewaren in de koelkast of meenemen als lunch. Want ook afgekoeld zijn deze quiche recepten heel erg lekker!

Quiche van eieren

Om een quiche te kunnen maken zonder deeg, heb je een ingrediënt nodig dat de boel bij elkaar houdt. En dat is ei! Eieren om precies te zijn. In combinatie met crème fraîche krijg je een heerlijk smeuïg en stevig geheel. Eieren bevatten veel vitamines, mineralen en eiwitten. Ze zorgen voor een verzadigd gevoel, helemaal in combinatie met mooie groenten of bijvoorbeeld biologisch gehakt of vette zalm. Met deze quiche recepten zonder deeg, krijg je een gezonde maaltijd binnen.

quiche zonder deeg
Vega quiche met broccoli en geitenkaas

Vegetarische quiche zonder deeg

Het begon allemaal met dit gezonde quiche recept, met broccoli, courgette, zongedroogde tomaatjes, rode ui en geitenkaas. Niet alleen favoriet bij ons, maar ook bij jullie! De basis van deze knaller heb ik vervolgens gebruikt om meerdere quiche recepten te bedenken. En die zijn allemaal stuk voor stuk heerlijk geworden.

Bekijk het recept van de quiche met broccoli en geitenkaas

Spinaziequiche met champignons en pijnboompitjes

Ook dit is een vegetarische quiche, dit keer met champignons, mozzarella, champignons, rode ui en heeeel veel spinazie. Dit quiche recept is lekker basic en een allemansvriend.

quiche met spinazie en champignons
Quiche met spinazie en champignons

Bekijk het recept van de quiche met spinazie en champignons

Terwijl ik deze blog aan het typen ben, krijg ik direct zin om weer een nieuw quiche recept te bedenken! Maar in deze blog is ook al ruime keus hoor. Wat dacht je van deze quiche met zalm en tuinbonen?

Zalmquiche met tuinbonen & tomaat

zalmquiche met tuinerwten
quiche met zalm en tuinbonen

Of ie lekker is? Hij is verrukkelijk!!! Voor dit recept gebruik je zalmmoot, zonder huid. Die haal je het liefst vers bij de visboer. En vergeet de verse dille aan het eind niet. :-)

Bekijk het recept van de zalmquiche met tuinbonen

Heb je er wel eens aan gedacht om spruitjes te gebruiken in een quiche? Nee? Dan moet je dat zeker eens proberen! Spruitjes zijn al lang niet zo bitter meer als vroeger. En als groente-promotor probeer ik mensen altijd groenten op een andere manier te laten proeven. Dit heeft vrijwel altijd succes. Een spruitje smaakt gewoon veel lekkerder als je hem combineert met andere smaken die er goed bij passen. Zoals spekjes, zongedroogde tomaatjes en chili.

Quiche met spruitjes, feta en chili

quiche met spruiten
quiche met spruitjes, feta en chili

Bekijk het recept van de quiche met spruiten, feta en chili

Ik sluit af met mijn allermooiste quiche. Ja echt, deze quiche steelt de show qua smaak & looks. Kijk dan:

Quiche met gehakt en aspergetips

quiche met gehakt en aspergetips
Quiche met gehakt en aspergetips

Die kleuren zijn toch geweldig? Het is een quiche met biologisch gehakt, aspergetips, courgette, rode ui en kerstomaatjes. Een quiche zonder deeg en bomvol groente. Daar word je vrolijk van. Warm je de oven vast voor?

Bekijk het recept van de quiche met gehakt en aspergetips

Ik ben heel benieuwd wat jullie favoriete quiche recept is!

quiche met gehakt en aspergetip
gezonde quiche met broccoli en geitenkaas
zalmquiche met tuinerwten
Koolhydraatarme quiche met spinazie
quiche met spruitkool

Deel deze afbeelding op Pinterest :-)

5x quiche zonder deeg