Een quiche is zo’n voorbeeld van een simpel recept dat je bijna altijd kunt maken, mits je eieren in huis hebt. Want voor de vulling kun je allerlei groenterestjes gebruiken. In dit gezonde quiche recept gaan broccoli, courgette, zongedroogde tomaatjes, rode ui en geitenkaas. De eieren zorgen er samen met de crème fraîche voor dat je quiche een taart wordt. Dat is gezond eten en heerlijk smullen tegelijkertijd! 

Een quiche is een hartige taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem of bladerdeeg. Maar dat een lekkere quiche zo’n bodem niet nodig heeft, bewijst dit recept. En deze gezonde quiche met broccoli is daardoor koolhydraatarm.

Deze vegetarische quiche is echt heel lekker

Terwijl ik dit verhaaltje type neem ik een hap van de quiche die net op de foto is gegaan. Hmmm ik ben trots op het resultaat, hij is echt heel lekker. Hier, zeg ik tegen Sven die de foto gelijk bewerkt, moet je proeven. “Je moet vaker recepten bedenken man”, zegt ie. Haha, ik denk dat ik dat inderdaad maar moet doen! Al bijna 4 jaar schrijf ik nu recepten voor ons blog, maar ik heb mezelf ondanks dat nooit als goede kok gezien. Het wordt tijd om dat zelfbeeld bij te schroeven. Dankjewel quiche, ik ben een hartstikke goede receptenbedenkster. Ik kan een aardig potje koken. Heeft onze dochter even geluk ;-)

zongedroogde tomaatjes

Vegetarische quiche maken

Een quiche zonder bladerdeegbodem kun je goed maken in een flexibele taartvorm van siliconen. De zongedroogde tomaatjes hebben een geconcentreerde smaak, die je quiche samen met de geitenkaas van genoeg zoutigheid voorziet. Zout toevoegen is daardoor niet nodig. We hebben overigens gedroogde tomaatjes in een zakje gebruikt, maar je kunt ook de zongedroogde tomaatjes in olie gebruiken. Vergeet niet om de groenten even voor te bakken voordat ze in je gezonde quiche gaan, anders worden ze niet goed gaar.

Gezonde quiche met broccoli en geitenkaas
Door: 
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Een heerlijke gezonde quiche, laag in koolhydraten en vegetarisch
Dit heb je nodig
 • broccoli - 1 (550 gram)
 • courgette - 1
 • rode ui - 1
 • zongedroogde tomaatjes - 40 gram
 • roomboter - klontje
 • oregano - 2 takjes
 • crème fraîche - 200 gram
 • ei - 5
 • grove peper
 • zachte geitenkaas - 70 gram
Zo maak je het
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden
 2. Snijd de broccoli in roosjes, de courgette in partjes, de rode ui in halve ringen en de zongedroogde tomaatjes in reepjes
 3. Bak de broccoli, courgette en ui met een beetje roomboter in een hapjespan beetgaar
 4. Snijd ondertussen de blaadjes van de oregano in kleine stukjes
 5. Kluts de crème fraîche en de eieren door elkaar en voeg wat grove peper toe
 6. Schep de zongedroogde tomaatjes en de oregano door het groentemengsel en schep dit in een flexibele taartvorm
 7. Brokkel de zachte geitenkaas over de groenten en giet vervolgens het eimengsel over de quiche
 8. Bak de gezonde quiche in 30 minuten gaar in de oven

 

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen