Het voordeel van een ovenschotel? Als de schotel in de oven staat heb je tijd over! Zo is de keuken al opgeruimd voordat je aan tafel schuift, of heb je tijd om even te relaxen. Deze ovenschotel met gehakt en rode biet bevat ook een gele paprika, bleekselderij, geitenkaas, pijnboompitjes en verse tijm. En dat maakt hem niet alleen lekker, maar ook gevarieerd.

Biologische voorgekookte bietjes zijn echt een uitkomst, zeker als je een kleintje in huis hebt. Onze dochter is nu 7 maanden oud en ze is dol op deze rode knollen! Als ik deze ovenschotel maak, kan ik tegelijkertijd een avondmaaltijd voor haar maken. Ik maak meestal 3 porties tegelijk. Zo kan ik haar altijd een homemade portie groente geven tijdens het avondeten en hoef ik slechts een keer per 3 dagen iets extra’s te koken. Voor deze ovenschotel haal ik dan wat extra rode biet in huis die ik combineer met appel en een klein beetje homemade aardappelpuree of zilvervliesrijst.

Vaak wordt ons gevraagd waar we inspiratie vandaan halen voor het bedenken van nieuwe recepten. De inspiratie is nog steeds eindeloos en vaak bedenk ik de recepten … onder de douche. Tijdens het ontbijt krijg ik al een idee waar ik mee wil werken. In dit geval waren dat rode bietjes. En onder de douche sta ik te dromen: wat moet er nog meer bij? Wat zou lekker zijn? Niet alle recepten zijn ultra mega ongelofelijk lekker. Maar dat hoeft ook niet, want als alles ultra mega ongelofelijk lekker is eet je er vaak net iets te veel van! Deze ovenschotel met gehakt en rode biet is daar een goed voorbeeld van. Het is hartstikke smakelijk, maar geen vuurwerk in je mond. Hoeft ook niet. Zo na de feestdagen zijn we wel even klaar met te veel eten. Iets minder is goed genoeg. Het helpt je om wat kilootjes kwijt te raken.

Ovenschotel met gehakt en rode biet

Met deze ovenschotel met gehakt zet je snel een gezonde maaltijd op tafel
10 min
20 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 gele paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 500 gr rode biet - voorgekookt - 500 gram
  • 3 takjes verse tijm
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 20 gr pijnboompitten
  • peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de paprika in bokjes en de bleekselderij in halve maantjes
  • Bak het gehakt rul en voeg halverwege de paprika en bleekselderij toe
  • Spoel ondertussen de voorgekookte bieten af en snijd ze in blokjes
  • Meng het gehaktmengsel en de bieten in een kom, voeg de blaadjes van de takjes tijm toe, flink wat grove peper en een klein beetje zout, schep door elkaar
  • Schep dit in een ovenschaal, verkruimel de geitenkaas er overheen en strooi tot slot de pijnboompitjes over de ovenschotel
  • Verwarm het geheel 15-20 minuten in de oven
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer