Wat ziet deze quiche met gehakt en aspergetips er supermooi uit, vind je ook niet? Het is de kleurencombinatie van rood-paarse uienringen, knalrode tomaatjes, felgroene aspergetips en krokant gebakken Parmezaanse kaas die ‘m zo shiny maken. En dan smaakt deze quiche ook nog eens superlekker. Win-win!

Mijn collega Manon vertelde me laatst dat ze onze quiche met geitenkaas en broccoli regelmatig maakt. En dat ie echt favoriet is. Daar word ik zo blij van! Ik bedenk een recept, proef hem en deel hem en vind het dan zo leuk om te horen dat mijn recept door jullie wordt gemaakt en gewaardeerd.

Daardoor had ik direct zin om nog zo’n lekker koolhydraatarm quiche recept zonder deeg te bedenken. Ik vind deze quiche met gehakt, naast deze zoete aardappeltaart met spinazie en ricotta, wel echt de allermooiste. Dus ga je naast smaak ook voor looks, dan wordt deze quiche met gehakt en aspergetips zeker ook favoriet.

quiche met gehakt en aspergetips

Tip: maak de quiche in een flexibele taartvorm

Quiche met gehakt en aspergetips

een heerlijke quiche die er ook nog eens prachtig uitziet
15 min
30 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 300 gr gehakt - biologisch
  • 1 el sojasaus
  • 1 rode ui
  • 12 kerstomaatjes
  • 5 eieren
  • 200 gr crème fraîche
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1 snuf grove peper
  • 100 gr groene aspergetips
  • 2 takjes basilicum
  • 50 gr Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • verwarm de oven voor op 200℃
  • snijd de courgette in blokjes en haal de knoflook door een knoflookpers
  • bak de courgette, het gehakt, de knoflook en de sojasaus 5 minuten in een pan en zet daarna het vuur uit
  • snijd intussen de rode ui in plakken en de kerstomaatjes doormidden
  • kluts de eieren en roer dit samen met de crème fraîche, kerriepoeder en grove peper door het gehaktmengsel
  • schep het mengsel in een flexibele taartvorm en verdeel goed
  • beleg de quiche met de tomaatjes, rode ui, aspergetips en blaadjes basilicum
  • rasp de Parmezaanse kaas en strooi dit over de quiche
  • bak de quiche in 30 minuten gaar en goudbruin in de oven
Print dit recept
Recept: Avondeten, Avondmaaltijd, Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 3 personen
Door: Jennifer