Lunch inspiratie! En wel met een volkoren pitabroodje, gevuld met ongelofelijk lekkere dingen: gegrilde bloemkool, snelle guacamole, spinazie en wortel. Met dit recept kijk je de gehele ochtend uit naar het moment dat je kunt gaan lunchen.

Onlangs ontdekte ik heerlijke volkoren pitabroodjes in de supermarkt. En zo werd iets ongezonds (denk aan pita Hawai) ineens iets gezonds. De pita broodjes zijn gemaakt van volkorendeeg. Verwarm ze even in de broodrooster, beleg ze met healthy lekkers en je hebt een geweldig voedzame lunch.

Bekijk hier mijn vorige (snelle) recept voor een pita broodje gezond.

Lunchen met bloemkool

Voor dit volkoren pita recept heb ik iets meer de tijd genomen. Ik doe er namelijk gegrilde bloemkool in en homemade guacamole. Mijn tip: maak een avond van te voren deze heerlijke geroosterde bloemkool met vadouvan, en gebruik de restjes de volgende dag in je volkoren pita gezond.

volkoren pitabroodje met gegrilde bloemkool en guacamole

De guacamole kun je ook kant-en-klaar kopen op de versafdeling van je supermarkt. Maar, met dit recept maak je zelf guacamole in 5 minuten. Zonder knoflook en ui, want da’s niet zo prettig als je moet werken.

Tot slot voeg je nog wat verse spinazie en julienne gesneden wortel toe en je volkoren pita is op en top lekker en gezond. Dat is genieten!!!

Volkoren pita gezond met gegrilde bloemkool en guacamole

35 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 pita - volkoren
  • 8 roosjes geroosterde bloemkool
  • 4 el guacamole
  • 2 handjes spinazie
  • 50 gr peen - julienne gesneden

Zo maak je het

Print dit recept
Recept: lunch
Porties: 2 personen
Door: Jennifer