Binnen het thema: groente hoeft niet saai te zijn, valt dit geroosterde bloemkool recept. Het is zo simpel, en zo lekker. Ella smult ervan. En papa en mama ook! Het leuke van geroosterde bloemkool: het is echt ongelofelijk simpel om te maken.

Bloemkool roosteren in de oven

Ja, je kunt bloemkool koken. Er een sausje overheen gooien. Maar toch zijn er veel kinderen die gekookte bloemkool niet lekker vinden. En ik moet eerlijk zeggen dat ik er zelf ook niet heel veel aan vind. Maar gegrilde bloemkool daarentegen, vind ik zalig lekker.

geroosterde bloemkool

Koken met kinderen

Ik betrek Ella veel bij het koken. Ik benoem alles, laat haar voelen en ruiken. Ik vertel haar wat ik aan het maken ben. Ook laat ik haar alles vaker proeven. Het is niet erg als ze iets niet direct lekker vindt. Maar ik bied het altijd weer opnieuw aan. Tot zover werkt deze methode erg goed en ze heeft echt al een eigen smaak. Zo is ze dol op mediterraanse dingen, houdt ze van kruidig en van knoflook. Ze is ook gek op pasta, gehakt en tomatensaus. En laatst had Sven witvis in de pan gebakken met roomboter en dat vond ze ook heerlijk.

Natuurlijk zijn er ook momenten dat ze lekker dwars is en helemaal niks wil eten. En als het na diverse pogingen nog niet lukt, dan laat ik het gewoon zo. Eten is leuk. En eten is lekker!

Een goed gevulde kruidenkast…

maakt koken nog leuker. Het geeft je groente zoveel smaak! Je hoeft echt niet altijd zout te gebruiken om je groente op smaak te brengen. Doe het liever juist eens niet. Deze geroosterde bloemkool brengen we op smaak met vadouvan, een zoetige kruidenmelange met kerrie.

Geroosterde bloemkool uit de oven

Op smaak gemaakt met vadouvan
5 min
30 min
35 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: porties

Dit heb je nodig

  • 1 bloemkool+/- 150 gram
  • 3/4 el vadouvankruidenmelange
  • 4 el olijfolie

Zo maak je het

  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd het vruchtvlees in plakken van +/- 2 cm dik
  • leg de bloemkool op een bakplaat met bakpapier en verdeel de olijfolie en vadouvan er overheen
  • rooster de bloemkoolroosjes in 25-30 minuten gaar en goudbruin in de oven

Tip

serveer met gebakken vis en een simpele couscoussalade
Print dit recept
Recept: Bijgerecht
Door: Jennifer

Meer lekkere recepten met bloemkool!