Een quiche is een hartige taart, meestal gemaakt met een (blader)deegbodem. Maar deze zalmquiche met tuinbonen is zonder deeg gemaakt, dat is ook niet eens nodig als je een flexibele taartvorm van silicone gebruikt. Deze zalmquiche is daardoor koolhydraatbeperkt en ook super voedzaam want er zitten lekker veel groente en goede vette zalm in. Superlekker!

Recepten bedenken, bereiden, fotograferen en proeven is iets wat we vaak doen als ‘foodblogger’. De term is pas later gekomen, wij wisten niet eens dat we ‘bloggers’ waren toen we met Voedzaam & Snel begonnen! Ons broertje Tim volgt een media opleiding en vroeg laatst of hij en zijn projectgroep ons mochten filmen voor een schoolopdracht. Natuurlijk mag dat! Op de dag dat ik deze zalmquiche bedacht, kwamen ze 5 man sterk langs met twee camera’s, een microfoon en een notitieblok. Ze maakten de film ‘een dag uit het leven van een blogger‘ waarin je ziet dat ik naar de winkels ga voor de ingrediënten, hoe we de zalmquiche maken en hoe Sven ‘m op de foto zet. Het proeven gebeurde later, toen we samen gingen eten. En wauwie wat is ie lekker! Deze quiche is een topper geworden.

Een dag uit het leven van een blogger, gemaakt door studenten


Zalmquiche met tuinbonen
Door: 
Recept: Quiche
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Een supervoedzame koolhydraatbeperkte quiche met verse zalm en dille
Dit heb je nodig
  • tomaat - 4
  • ui - 1
  • zalmmoot - 500 g
  • tuinbonen - 340 g
  • eieren - 5
  • crème fraîche - 200 g
  • grove mosterd - 1 tl
  • peper en zout naar smaak
  • zachte geitenkaas - 70 g
  • Verse dille (of gedroogd)
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de tomaten in plakken en de ui in halve ringen.
  3. Verwijder de huid van de zalmmoten en snijd het visvlees in blokjes.
  4. Laat de tuinbonen uitlekken.
  5. Kluts de eieren met de crème fraîche en de mosterd en voeg peper en zout naar smaak toe.
  6. Doe de plakjes tomaat, de blokjes zalm, de halve uiringen en de tuinbonen in een flexibele taartvorm.
  7. Giet het eimengsel eroverheen en brokkel vervolgens de geitenkaas over de quiche.
  8. Snijd de dille grof en verdeel dit eroverheen.
  9. Bak de quiche in 30 minuten gaar in de oven.

 

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen