Soeptijd! Dit wortelsoep recept met appel zet je snel op tafel, is licht pittig en zoet van smaak. Door de grote hoeveelheid groente barst hij van de mooie voedingsstoffen. Soep vind ik het ideale gerecht voor als je weinig tijd hebt. Je kunt het namelijk altijd een tijd van tevoren klaarmaken. Bijvoorbeeld op zondag zodat je het maandagavond kunt eten.

Op maandag gaan we altijd hardlopen. Voordat Ella geboren was konden we dat samen doen, nu moeten we apart. Gelukkig maar want Jen is na de zwangerschap een stuk minder snel geworden en dan moet ik op haar wachten ;-) haha neehoor dat is een flauw grapje. Alhoewel, ze is wel wat minder snel dan in de jaren dat ze triatlons won, maar dat ben ik ook, helaas … Bij elkaar genomen sporten we sinds de geboorte van onze dochter toch wel wat minder. Maar door goed te plannen kunnen we toch beide drie tot vier keer per week een uurtje weg.

Vanmorgen vroeg ben ik een uurtje wezen hardlopen toen Jennifer met Ella de deur uit ging om 07:30. 8.30 was ik terug na een pittig rondje voor het ontbijt. Even douchen en ontbijten en om 09.00 kon ik beginnen met werken. Gisteren hebben we deze heerlijke wortelsoep bereid. Die hoef ik dalijk alleen even op te warmen zodat Jennifer direct kan eten als ze thuis komt en daarna kan gaan hardlopen. Ideaal. Lekker druk zo’n dag, maar het sporten vinden we erg belangrijk dus daar hebben we de voorbereiding voor over.

Een soep geserveerd met wat brood is als lichte maaltijd trouwens perfect om te eten voordat je gaat sporten. Algemeen wordt aangehouden dat er 2 uur tussen het nuttigen van een maaltijd moet zitten en het sporten. Maar met soep en wat brood kun je prima af met 1,5 uur. Wat je ook kunt doen is een paar happen nemen, en de rest eten nadat je gesport hebt.

Deze wortelsoep met kerrie is ook erg lekker.

Wortelsoep met appel en gebakken spinazie
Door: 
Recept: Soep
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Zoet pittige soep met veel groente
Dit heb je nodig
  • 1 liter water
  • ui - 1
  • rode peper - 1
  • gember - 15 gram
  • kokosolie - 1 el
  • wortel - 375 gram
  • appel - 1
  • bouillonpoeder - 1 el
  • tikka massala - 1 tl
  • citroen - 1
  • (baby)spinazie - 100 gram
  • extra vergine olijfolie - 1 el
  • peper en zeezout
Zo maak je het
  1. Verwarm 1 liter water voor de bouillon.
  2. Snipper de ui, snijd de rode peper doormidden, verwijder het kroontje en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
  3. Schil de gember en snijd het vruchtvlees fijn.
  4. Verwarm de kokosolie in een pan en bak de ui, peper en gember even aan.
  5. Snijd intussen de wortels in plakjes, schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  6. Voeg de wortel en appel toe in de pan en bak 5 minuten. Voeg nu het bouillonpoeder, de tikka massala, het sap van ½ citroen en het hete water toe en kook de soep 10 minuten op laag vuur.
  7. Laat intussen de spinazie slinken in een pan, doe de spinazie in een schaal en voeg de extra vergine olijfolie, 1 el citroensap en peper en zeezout naar smaak toe en laat even intrekken.
  8. Pureer de soep met een staafmixer en serveer met de gebakken spinazie.

 

 

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen