Voor dit gerecht hoef je niet lang in de keuken te staan. Kort de drumsticks bakken en daarna laten sudderen in een heerlijke combinatie van mango, gember, kaneel en rozijnen. De combinatie van kruiden en smaken doet een beetje Marrokaans aan. We serveren dit gerecht daarom met een lekkere couscoussalade.

Leuk nieuwtje!

De afgelopen weken hebben we niet veel tijd gehad om recepten voor Voedzaam & Snel te maken. Normaal proberen we minimaal drie recepten per week te posten maar het is een aantal keer voorgekomen dat er maar twee live zijn gegaan. We waren te druk bezig met het afronden van ons 5e kookboek. Inderdaad, je leest het goed, kookboek nummer 5 alweer ;-)

Weekmenu’s

Voor ons nieuwe boek hebben we 12 heerlijke, uitgebalanceerde weekmenu’s ontwikkeld. We krijgen vaak te horen dat mensen doordeweeks geen zin hebben om uitgebreid boodschappen te moeten doen en daarom regelmatig voor een snelle hap kiezen. Met de weekmenu’s uit ons nieuwe boek doe je een keer per week boodschappen, voor vijf gezonde avondmaaltijden. Én aan het einde van de week heb je een lege koelkast. Alles wat je inkoopt gaat ook op. Zo is de koelkast leeg voor de boodschappen van de week erna.  Owja, en naast 5 gezonde recepten per week, die super snel te bereiden zijn, vind je ook elke week een extra weekendrecept. Dit recept is optioneel en voor de bereiding nemen we wat langer de tijd.

Binnenkort meer over ons nieuwe boek!

Drumsticks met perzik en gember en frisse couscoussalade
Door: 
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Marrokaans
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Dit heb je nodig
  • 4 - kipdrumsticks
  • 1 - rode ui
  • 2 - perziken (uit blik indien vers niet te koop is)
  • klontje roomboter
  • 15 gram - gember
  • 440 milliliter - water
  • 50 gram - rozijnen
  • 2 theelepel - kaneel
  • 150 gram volkorencouscous
  • ½ - komkommer
  • 100 gram - spinazie
  • 7 gram - verse peterselie
  • 1 eetlepel - extra vergine olijfolie
  • zeezout
  • Voor de marinade:
  • 1 eetlepel - olijfolie
  • 1 theelepel - kaneel
  • ½ theelepel - gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel - korianderpoeder
  • ½ theelepel - gedroogde vermalen Spaanse peper
  • ½ theelepel - paprikapoeder
  • snufje zout
Zo maak je het
  1. Meng de ingrediënten voor de marinade en smeer de drumsticks ermee in.
  2. Snijd de ui in ringen, schil de perziken en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Bak de kippenpoten 10 min aan in een pan met een beetje roomboter, keer regelmatig om.
  4. Schil ondertussen de gember en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  5. Voeg 200 ml water, de ui, gember, de helft van de perzik en de helft van de rozijnen en de kaneel toe aan de kip en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken; 7 minuten met de deksel op de pan en de laatste 3 minuten zonder deksel.
  6. Bereid intussen de couscous: breng 220 ml water aan de kook in een waterkoker.
  7. Snijd de komkommer in blokjes en de spinazie en peterselie fijn.
  8. Giet het hete water over de couscous en wacht even.
  9. Maak de couscous los met een vork en voeg de extra vergine olijfolie toe.
  10. Schep vervolgens de spinazie, de komkommer, de peterselie en de rest van de perzik en rozijnen door de couscous en voeg naar smaak zeezout toe.
  11. Serveer de couscous met de kipdrumstick en de ‘jus’.

 

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen