Wat worden we elke keer weer blij van de lente! Heerlijk om lekker veel buiten te zijn, te sporten en natuurlijk buiten te koken en te eten! In onze nieuwe video laten we zien hoe je gegrild fruit van de BBQ maakt. We gaan aan de slag met watermeloen, ananas en kaki. Drie soorten fruit die heerlijk smaken als je ze grilt. Maar ze smaken nog lekkerder als je ze insmeert met een rub van olijfolie en een van de Original Spices van Euroma.

Desserts zijn extraatjes die niet altijd nodig zijn, maar wel lekker. Dit dessert is echter lekker én voedzaam. Het gegrilde fruit serveren we met een beetje hangop waar je een halve theelepel van de kruidenmelanges overheen kunt strooien. Serveer er een glaasje thee bij en je hebt een knaller van een afsluiter op je barbecue middag/avond!

Video: 3x gegrild fruit van de barbecue met hangop en Original Spices

Fruit grillen op de BBQ is echt super simpel. 200 graden is een mooie temperatuur om het fruit te grillen, je krijgt dan van die mooie grillstreepjes en een heerlijke smokey flavour. Wij gebruiken een komado barbecue, maar je kunt deze 3 recepten op iedere barbecue bereiden. Aan kolen en een mooie grill heb je voldoende. En gezelligheid! En zon :-)

Gegrilde watermeloen met Za’atar

Je verwacht het misschien niet, maar watermeloen smaakt superlekker als je hem grilt. We smeren hem in met een rub van Za’atar en olijfolie. Za’atar is heel populair in het Midden Oosten, het is een kruidige frisse melange met sumac, tijm en basilicum, perfect voor bij watermeloen. Je zou deze kruidenmelange ook heel goed kunnen gebruiken in een curry recept.

Door: Jennifer | porties: 8 | bereidingstijd: 10 minuten | glutenvrij, vegetarisch

Ingrediënten

  • ½ el Za’atar
  • 1½ el olijfolie
  • 2 plakken watermeloen van 2cm dik

Bereidingswijze

Steek de houtskool in de barbecue aan en breng de barbecue naar een temperatuur van 200 graden. Meng de Za’atar kruiden met de olijfolie. Snijd twee plakken van 2cm dik uit het midden van de watermeloen en snijd de plakken ieder in vier punten. Smeer de watermeloenstukken aan beide kanten in met de Za’atar rub en gril de watermeloen ongeveer 2 minuten per kant op de grill.

Tip: serveer de gegrilde watermeloen met hangop, een snufje Za’tar en een kopje rooibos thee met honeybush.

Gegrilde ananas met Caribbean Spice

De naam zegt het al: deze kruidenmelange brengt je in tropische sferen, als dat niet goed combineert met ananas! Je denkt misschien dat deze melange heel pittig zal smaken, maar dat is niet zo. Er zit paprika, nigellazaad, knoflook, ui, een beetje zeezout en peterselie in. Het heeft een frisse, zomerse smaak. Caribbean Spice is ook erg lekker als dressing voor over een salade.

Door: Jennifer | porties: 4 | bereidingstijd: 10 minuten | glutenvrij, vegetarisch

Ingrediënten

  • ½ el  Euroma Caribbean Spice
  • 1½ el olijfolie
  • 1 ananas

Bereidingswijze

Steek de houtskool in de barbecue aan en breng de barbecue naar een temperatuur van 200 graden. Meng de Caribbean Spice kruiden met de olijfolie. Snijd de ananas over de lengte in vieren, behoudt daarbij de stelen. Smeer het vruchtvlees van de ananas in met de Caribbean Spice rub en gril de ananas ongeveer 2 minuten per kant op de grill.

Tip: serveer de gegrilde ananas met hangop, een snufje Caribbean Spice en een kopje groene thee met citroengras.

Gegrilde kaki met Vadouvan

Vadouvan heeft zijn oorsprong in India. Het is dan ook een warme kruidenmelange met onder andere kurkuma, kardemom, fenegriekzaad, komijnzaad, venkelzaad, kaneel en chilli. De combinatie van deze Vadouvan rub met de gegrilde kaki is echt subliem.

Door: Jennifer | porties: 4 | bereidingstijd: 10 minuten | glutenvrij, vegetarisch

Ingrediënten

  • ½ el Euroma Vadouvan
  • 1½ el olijfolie
  • 2 kaki’s

Bereidingswijze

Steek de houtskool in de barbecue aan en breng de barbecue naar een temperatuur van 200 graden. Meng de Vadouvan kruiden met de olijfolie. Snijd de kaki’s doormidden en snijd vervolgens iedere helft in vier partjes. Smeer de partjes kaki in met de Vadouvan rub en gril de kaki ongeveer 2 minuten per kant op de grill.

Tip: serveer de gegrilde kaki met hangop, een snufje Vadouvan en een kopje charming chai thee.

Ben je ook geïnspireerd geraakt door de kruiden van Euroma? Bekijk hier wat je kunt doen met chimichurri kruiden, check hier hoe je heerlijke dressings maakt voor over je salade en kijk zeker naar deze drie verrukkelijke recepten met Scandinavische zalmkruiden. Of neem eens een kijkje op de website van Euroma.

 

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Euroma. Bekijk onze disclaimer voor meer informatie.

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen