Bij andijvie denken veel mensen automatisch aan een stamppot, maar met andijvie kun je zoveel meer! Andijvie is in de lente en zomer volop verkrijgbaar, gebruik het daarom eens op een andere manier zoals in dit roerbak recept met tartaarballetjes en Parmezaanse kaas. Dit andijvie recept is superlekker, koolhydraatbeperkt en lekker snel klaar.

Andijvie kun je rauw eten en dat maakt het juist zo’n fijne groente om te gebruiken in een roerbakgerecht. Andijvie roerbakken is super easy: je laat het even slinken en je bent klaar.

Is andijvie roerbakken gezond?

Jazeker! Andijvie bestaat voor het grootste gedeelte uit water, dat maakt het zo lekker fris en knapperig. Maar andijvie is ook een bron van pro-vitamine A. Daarnaast bevatten deze groene blaadjes een grote verscheidenheid aan mineralen. En de smaak dan? Andijvie heeft een klein beetje een bittere smaak. Houd je daar niet zo van? Dan zou ik dit roerbak recept toch proberen: de zoutige Parmezaanse kaas heft die bitterheid namelijk voor een groot gedeelte op. En de sappige tartaarballetjes en de kerrie zorgen ook voor een goede smaakbalans.

Meer andijvierecepten

Naast roerbakken is andijvie ook lekker als sla in een salade, maar een andijvieschotel of andijviesoep is ook niet verkeerd! Hier vind je een greep uit onze lekkerste andijvierecepten:

1. Andijviesoep met avocado
2. Andijviesalade met kerrie en walnoten
3. Lunchwraps met andijvie
4. Andijviestamppot met zoete aardappel
5. Groene smoothie met andijvie

Andijvie roerbakken met tartaarballetjes en Parmezaanse kaas
Door: 
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Een heerlijk roerbak andijvie recept met tartaatballetjes en Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
  • ei - 1
  • havermout - 15 g
  • peper en zout
  • rundertartaargehakt - 300 g
  • andijvie - 1 krop
  • ui - 1
  • Parmezaanse kaas - 75 g
  • roomboter - 2 klontjes
  • kerriepoeder - 1 tl
  • walnoten - 30 g
Zo maak je het
  1. Kneed het ei en de havermout en een beetje peper en zout door het gehakt en draai er 10 balletjes van.
  2. Snijd de andijvie in reepjes en snipper de ui.
  3. Rasp de Parmezaanse kaas.
  4. Bak de ui in een beetje roomboter in een flinke pan, voeg de kerrie en de andijvie (eventueel in delen) toe en roerbak dit 5 minuten.
  5. Verwarm intussen een beetje roomboter in een tweede pan en bak de tartaarballetjes in 6 minuten rondom gaar.

 

 

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen