Deze lunch wraps zijn eigenlijk gewoon salades opgerold in een wrap. Super handig én slim! Zo heb je een gezonde lunch met veel belangrijke voedingsstoffen altijd bij de hand. Geen vork of bakje nodig. Als je ze oprolt en in folie wikkelt kan je ze overal opeten. De lunch wraps zijn eenvoudig om te maken en kosten weinig tijd.

Oke, ik moet wel eerlijk zijn. Het maken van deze wraps kost wat meer tijd dan het maken van een boterham met kaas. Maar, je hebt met de lunch wraps wel een volwaardige maaltijd in je handen en met de boterham met kaas niet. De lunch wraps vullen we met heerlijke groente die bol staan van de goede voedingsstoffen. De wraps zelf zijn gemaakt van volkorenmeel en bevatten daardoor een mooi portie vezels. Het kleine beetje extra tijd dat het kost om de wraps te maken wordt ruimschoots gecompenseerd door de heerlijke smaak. De wraps smeren we in met een mengsel van crème fraîche en Harissa. Harissa is een pittige kruidenpasta die het geheel een heerlijke smaak geeft. Het insmeren van de wrap zorgt er ook voor dat de wrap goed dicht blijft zitten. En als je hem daarna in de folie rolt kan er helemaal niets mee gebeuren.

Wraps voor onderweg naar … wintersport?

Onderweg naar je werk, op familiebezoek, een uitje naar de dierentuin of een mooie wandeling in het bos. Je kunt deze wraps overal mee naartoe nemen. Ik ga ze in ieder geval maken als ik binnenkort op wintersport ga zodat ik onderweg in de auto wat gezonds te eten heb. Wintersport!! Wat heb ik daar zin in! We gaan dit jaar maar een paar dagen en geen hele week omdat we onze dochter niet zo lang kunnen missen. Eigenlijk wilden we helemaal niet gaan dit jaar, maar de bergen lonken. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en de kraakverse metersdikke laag met het witte goud, waar dit seizoen al zo veel van is gevallen, moet gewoon onder mijn latten doorschieten. ’s Ochtend wakker worden, de steenkoude frisse berglucht opsnuiven en om 09:00 als eerste bij de lift staan om van de strak geprepareerde piste te knallen. Nadat de liften sluiten gezellig après-skiën en na een stevige avondmaaltijd als een blok in slaap vallen. Het is verslavend.

Voor wie het leuk vindt om te zien, hieronder een kort wintersportfilmpje van Jennifer(paarse jas) en mij op snowboard i.p.v. skies(groene jas). De gozer met de witte jas is m’n zwager.

Lunch wraps voor onderweg

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 8 Volkoren wraps
  • 8 tl Harissa
  • 8 el Crème fraîche - 1 potje van 250ml
  • 300 gr Kikkererwten
  • 150 gr Geraspte rode biet
  • 150 gr Geraspte wortel
  • 150 gr Andijvie
  • 3 el olijfolie - extra vergine

Zo maak je het

  • Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een ruime kom
  • Plet de kikkererwten met de bolle kan van een lepel (hoeft geen moes te worden, een beetje kneuzen is voldoende anders vallen ze uit de wrap)
  • Voeg de wortel, andijvie, olijfolie en biet toe
  • Schep door elkaar
  • Leg een wrap klaar en smeer deze in met een eetlepel crème fraîche en een theelepel harissa.
  • Leg hierop in het midden van links tot rechts een flinke berg van het groentemengsel (zorg ervoor dat er een stuk overblijft waar crème fraîche zit zodat je de wrap daarmee kunt dichtplakken)
  • Rol de wrap dicht en plaats met de naad naar beneden op een bord
  • Herhaal totdat je 8 wraps gevuld hebt
  • Rol de wraps in doorzichtig keukenfolie en je bent klaar om op pad te gaan
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Hollands
Porties: 3
Door: Sven