Dahl van rode linzen met broccoli. Simpel, gezond en heel lekker!

Via Instagram maakte ik kennis met dahl: een Indiaas gerecht van ingekookte peulvruchten met kruiden en specerijen. Een van onze lezers vroeg ons een dahl recept te maken. De Indiase dahl met geroosterde bloemkool die ik daarom maakte was zo’n succes, dat ik nog een hoofdgerecht met ingekookte rode linzen wilde maken. Dit dahl recept met broccoli is het resultaat. Een super smaakvolle en makkelijke maaltijd, die zeker voor herhaling vatbaar is!

Dahl met rode linzen en broccoli

10 min
25 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 1 stronk broccoli
  • 2 uienwit
  • 2 teen knoflook
  • 10 gr gember
  • 1 el kokosolie
  • 400 gr rode linzenrauw
  • 500 ml bouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1/2 el garam masala
  • 1 tl kurkuma
  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 7 gr peterselieverse

Zo maak je het

  • breek de broccoli in roosjes, snipper de uien en snijd de knoflook fijn
  • schil de gember en snijd het vruchtvlees fijn
  • verwarm de kokosolie in een pan, voeg de ui, gember, knoflook en broccoli toe en bak zo'n 8 minuten onder voortdurend omscheppen
  • voeg de linzen, kokosmelk, bouillon, garam masala en kurkuma toe en laat 25 minuten zachtjes koken, op laag vuur
  • kook de rijst volgens de verpakking en snijd de peterselie grof
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: indiaas
Porties: 4 personen
Door: Jennifer