Na lang wachten is het dan zover! De eerste aubergines uit eigen tuin kunnen geoogst worden. Verrukkelijk smaken ze, en helemaal in dit heerlijke aubergine recept waar we ze grillen in de oven met alleen een beetje olijfolie, peper en zout.

De gegrilde aubergine wordt afgemaakt met een flinke schep zelf gemaakte tomatensalsa. Samen een heerlijke combinatie. Het gegrilde aubergine recept is bovendien koolhydraatarm, vegetarisch en super simpel om te maken.

Al een aantal jaar leek het ons leuk om zelf groente te kweken. Door tijd- en ruimtegebrek was het er nog niet van gekomen. Maar na wat zaden gekocht te hebben bij de Lidl en een kweekbakje bij het tuincentrum, zijn we begin april van dit jaar toch aan de slag gegaan. Nou, ja … aan de slag gegaan … Het is eigenlijk gewoon heel veel geduld hebben en af en toe wat water geven. Begin juni waren de planten groot genoeg om de tuin in te gaan en na een aantal weken verschenen de eerste bloemen die later uitgroeiden tot mooie dieppaarse aubergines. Omdat we geen bestrijdingsmiddelen willen gebruiken, moeten we de slakken, en zeker na een regenbui, regelmatig verwijderen. Anders eten ze de hele plant op. We vonden het fantastisch om te zien hoe uit de kleine zaadjes prachtige planten groeiden die ons nu heerlijke aubergines geven. Wat is de natuur toch geweldig!

Zelf groente kweken heeft onze kijk op groentes doen veranderen, het is bovendien erg leerzaam en leuk om mee te maken. We gaan het volgend jaar absoluut weer doen. Wie doet er mee?

Gegrilde aubergine met tomatensalsa

Bijzonder gerecht van aubergine met heerlijke tomatensalsa
5 min
25 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Aubergine - kleine
  • 4 el Olijfolie
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Was de aubergines en snijd ze over de lengte in tweeën
  • Kerf ze in met een scherp mes zodat je allemaal vierkantjes krijgt
  • Verdeel de olijfolie over de aubergines en plaats ze in de oven voor 25 minuten
  • Bereid ondertussen de tomatensalsa
  • Leg de aubergines op een bord zodra ze klaar zijn, bestrooi ze met peper en zout en verdeel een paar flinke scheppen tomatensalsa over de gegrilde aubergines
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven