Deze gehaktballen zijn echt de bom. Ze zijn superlekker & sappig! Ze zijn geïnspireerd op de gehaktballen van mijn oma van vroeger, maar dan nóg lekkerder en voedzamer. Het geheim van dit gehaktballen recept? Snel verder lezen!

Super sappige gehaktballen maken

Een gehaktbal maak je sappig door nattigheid en luchtigheid toe te voegen. Dat doen we met ei en havermout. Hierdoor krijgt het gehakt een meer luchtige en juicy structuur, die je doet smullen. De volgende truc: na het rondom bruin braden van de gehaktballen, garen ze verder in een currypasta en kokosmelk. Er gaat ook een sjalotje doorheen, het geheim van mijn oma :-) Maar vergeet de kruiden niet: we gebruiken gerookt paprikapoeder en dat heeft een specifieke en hele lekkere smaak.

Natuurlijk kan een gerecht van Voedzaam & Snel niet uit bijna alleen maar vlees bestaan. We voegen bij dit gehaktballen recept van biologisch gehakt, groene asperges, rode paprika en verse peterselie toe. En zo krijg je een voedzame en verrukkelijke maaltijd.

gehaktballen recept 2

Sharing bowl

Dit gehaktballetjes recept is leuk om te serveren bij een sharing dinner: verschillende gerechtjes op een tafel waar je allemaal kleine porties van eet. Ik vind dat zelf supergezellig en erg lekker. De variatie aan verschillende ingrediënten is daardoor ook groter. Leuk als je eters hebt en verschillende dingen wilt laten proeven. Gebruik een flink diep bord of een schaal om het gerecht in te serveren.

Gehaktballen recept | sharing bowl
Door: 
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
De lekkerste gehaktballen maak je zo :-)
Dit heb je nodig
  • sjalotje - 1
  • biologisch gehakt - 300 gram
  • ei -1
  • gerookt paprikapoeder - 1 tl
  • zout
  • peper
  • havermout - 2 - 3 eetlepels
  • roomboter - klontje
  • rode paprika - 1
  • groene asperges - 350 gram
  • rode currypasta - 1 el
  • kokosmelk - 270 ml (klein blikje)
  • gehakte cashewnoten - handje
  • verse peterselie - 8 gram
Zo maak je het
  1. Snijd de sjalot fijn en meng met het gehakt, ei, de paprikapoeder en wat peper en zout. Voeg nu havermout toe totdat je een vrij stevig gehakt hebt. Draai er balletjes van.
  2. Smelt een klontje roomboter in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 8 minuten rondom bruin
  3. Snijd ondertussen de paprika in blokjes, snijd de harde onderkant van de asperges en snijd ze in stukken
  4. Voeg de currypasta toe aan de gehaktballen en bak even aan
  5. Voeg vervolgens de kokosmelk, paprika en asperges toe en laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken
  6. Hak ondertussen de cashewnoten en snijd de peterselie grof
Tips
Eet je dit gehaktballen recept als hoofdgerecht? Voeg wat gekookte zilvervliesrijst toe, zet de rijst op als je de gehaktballetjes in de pan doet.

 

Wil je dit recept bewaren? of maak een account aan.