Restjes, we hebben er allemaal wel eens last van. Ze zwerven door je koelkast en zien er verre van vers uit. Maar, dat betekent niet dat je ze weg moet gooien. Ook restjes kunnen nuttig en gezond zijn. In dit recept geef ik alleen de basis van het recept prijs, de rest is bedoeld voor de restjes in jouw koelkast.

Recept met restjes

En die basis bestaat uit drie ingrediënten. Te weten: tikka massala currypasta, een blik kokosmelk en een avocado. Deze combinatie is zo super lekker dat je er elk groente restje mee kunt combineren. Als je er dus voor zorgt dat je die drie ingrediënten standaard in huis hebt, hoef je nooit meer verlepte, slappe, vaal geworden maar nog steeds veel voedingsstoffen bevattende groentes weg te gooien ;-)

Laat me jouw combinatie weten

Wie gaat er aan de slag met restjes en maakt er een heerlijke groente curry van? Laat ons weten welke combinatie bij jouw ontstaan is in een reactie onder dit bericht.

Waarom die avocado

Curry eet je normaalgesproken met witte rijst.De heerlijke curry saus wordt door de rijst opgenomen op je bord en eet je samen. Omdat wij geen fan zijn van witte rijst en we de saus wel graag willen opeten moeten we hem dikker maken. Dit doen we met de avocado. Deze prakken we fijn en roeren we door de curry. Zo blijft de saus aan de groente zitten en heb je de rijst niet nodig. Bovendien levert de avocado een mooie portie gezonde vetten, vezels en vitamines. Win win situatie dus.

Restjes recept - De basis voor elke verlepte groente

Een recept met restjes groente
5 min
10 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • Restjes groente in stukken gesneden
  • 2 el Tikka masala curry pasta - die van Patak's vinden we erg lekker, maar andere zijn ook prima
  • 1 blik Kokosmelk
  • 1 Avocado

Zo maak je het

  • Bak de restjes groente beetgaar
  • Voeg de currypasta toe en bak kort mee
  • Voeg de kokosmelk toe en laat even zachtjes pruttelen
  • Snijd de avocado rondom de pit doormidden, draai de helften van elkaar af, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel
  • Prak het vruchtvlees fijn met een vork en roer door de curry
Print dit recept
Recept: Avondmaaltijd
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven